نیکی کریمی یکی سوپراستارهای اصلی ایران است که علاوه بر بازیگری کارگردانی و عکاسی نیز می کند. او یکی از موفق ترین های سینمای ایران است و جوایز زیادی در عرصه جهانی دارد نیکی کریمی جشنواره کن در فرش قرمز فیلم درخت گلابی وحشی در سال 2018
بیوگرافی نیکی کریمی در جشنواره کن
نیکی کریمی (زادهٔ ۱۹ آبان ۱۳۵۰ در تهران ) بازیگر ، کارگردان، مترجم و عکاس ایرانی است.کریمی با کسب جوایز متعدد از جشنوارههای گوناگون بینالمللی یکی از موفقترین هنرمندان سینمای ایران از لحاظ تعداد جوایز جهانی بوده است.وی همچنین تاکنون در چندین جشنواره جهانی فیلم به عنوان داور حضور داشته است.
حضور نیکی کریمی در جشنواره کن
نیکی کریمی در سال 2018 برای فیلم «درخت گلابی وحشی» ساخته نوری بیلگه جیلاندر فرش قرمز فستیوال کن حاضر شد.
گفتگویی با نیکی کریمی در جشنواره فیلم کن
بخشی از گفتگو با نیکی کریمی: مدیون کیارستمیام
نیکی کریمی، بازیگر، کارگردان و تهیهکننده سینمای ایران، سالهاست که در کنار فعالیتهای سینمایی، به عکاسی که معتقد است بخشی از وجودش شده، میپردازد.
*از سال ٧۶ عکاسی را شروع کردهاید؛ یعنی ٢٠ سال تجربه عکاسی. کدامیک از تجربههای عکاسیتان برایتان لذتبخشتر بوده؟ بیشترین عکسهایی که گرفتهاید، با چه سوژههایی بودهاند؟
در این ٢٠ سال، به صورت مداوم عکاسی طبیعت کردهام. این نوع عکاسی بههمراه عباس کیارستمی، مستمر بوده است. از مناطق مختلف ایران عکاسی کردیم. حاصل آن عکاسیها، برگزاری نمایشگاهم در گالری گلستان در ایران و بعد از آن گالری کورتیارد در امارات بود. بعد از آن تصمیم گرفتم سبکهای دیگر عکاسی را تجربه کنم. عکسهایی با مضمون عشق در رم گرفتم. البته این عکسها را هنوز جایی به نمایش نگذاشتهام.
یک هفته روی این عکسها کار کردم. عنوانشان «دستها» بود؛ محتوایی لطیف و انسانی دارند، اما همچنان به عکاسی در سفر ادامه دادم. عکاسی درباره طبیعت یا مضامینی که به آنها علاقه داشتهام. بوده است، ولی تقریبا سه سال است که روی عکسهای این نمایشگاه متمرکزم.
*چه سبکی از عکاسی بیشتر برایتان جذاب است؟
کار هر هنرمندی بیانگر موضوعاتی است که به آنها علاقه دارد و نشاندهنده این است که از لحاظ ذهنی در چه موقعیتی است و چه دغدغههایی دارد. برای همین خیلی درگیر سبک نیستم.
*تجربه برگزاری نمایشگاه عکاسی را قبل از این، هم در ایران و هم خارج از ایران داشتهاید. استقبال از این نمایشگاهها چطور بوده و چقدر به انگیزههایتان برای ادامه عکاسی کمک کرده؟
استقبال از نمایشگاهها خوب بوده. هم از گلستان و هم کورتیارد، استقبال خیلی خوبی شد.
*با توجه به اینکه خودتان بهعنوان یک هنرمند این روزها درگیر برگزاری نمایشگاه هستید، برای برگزاری چنین نمایشگاههایی چه موانع و مشکلاتی بر سر راه هنرمندان وجود دارند؟ ک سانی بودهاند که در این زمینه حامی شما باشند؟
خوشبختانه با این بخشی که میگویید هیچوقت روبهرو نبودهام؛ یعنی مشکلی نداشتهام. لااقل در زمینه عکاسی، من چنین چیزی را تجربه نکردهام، اما در زمینههای دیگر مثل ترجمه، مشکلات و موانعی وجود داشته؛ مثلا کتابی ترجمه کردهام که کلا سانسور شده یا در زمینه سینما هم با چنین مشکلاتی مواجه بودهام، ولی در زمینه عکاسی و برگزاری نمایشگاه نه.
*تجربه برگزاری نمایشگاه در خارج از ایران را هم دارید؛ چه تفاوتهایی با برگزاری نمایشگاه در ایران دارد؟
خوشبختانه گالریداران ما در ایران نیز حرفهای شدهاند و به اندازه گالریداران خارج از کشور، دقت و بینش پیدا کردهاند. برای همین، به نظرم تفاوت چندانی با برگزاری گالری خارج از ایران وجود ندارد.
*نیکی کریمی جزء هنرمندان مولتیرول است؛ فعالیت همزمان در حیطه فیلمسازی، عکاسی، ترجمه، بازیگری و… . در ایران هنرمندانی به این شکل کم داریم و از طرف دیگر با وجودی که در همه دنیا این موضوع رایج است، معمولا هنرمندان مولتیرول ایرانی با نقدهایی مواجه میشوند. شما هم در معرض اینگونه نقدها بودهاید؟
به نظرم نقدکردن مشکلی ندارد؛ اما واقعیت این است که همه این حوزهها به هم وابسته هستند. فیلمسازی، نوشتن، عکاسی و… . من همیشه در زمان فعالیتهای سینمایی، کارهای خودم را نوشتهام و گاهی با نویسندههای دیگر بازنویسی کردهام. فکر میکنم نوشتن، فیلمسازی، عکاسی و ترجمه همه به هم وابستهاند. من هیچوقت نخواستم بازیگر صرف باشم. اینها علاقهمندیهای من هستند؛ کارهایی که در روز برایم لذتبخشاند و به من انگیزه میدهند. برای همین دنبالشان میکنم و در واقع بخشی از وجودم هستند.
*بهعنوان یک زن مشهور ایرانی میتوانید در زمینه هنرهای تجسمی پیشرفتهای مهمی داشته باشید. آیا هدفتان در زمینه عکاسی ادامهدادن حرفهای است و بهطور مثال دوست دارید سبک جدیدی ایجاد کنید یا دِلی کار میکنید؟
دوست دارم آثارم دیده شوند و آنها را با مردم در میان بگذارم. برای همین هم نمایشگاه برگزار میکنم.
استایل نیکی کریمی در جشنواره کن
وی برای پنجمین بار برای فیلم «دو زن » نامزد دریافت سیمرغ بلورین جشنواره فیلم فجر شد.
و جایزه بهترین بازیگر زن را به خاطر بازی در همین فیلم از جشنواره تائورمینا ایتالیا گرفت.
پس از اینکه دستیاری عباس کیارستمی را در فیلم «A.B.C.Africa» به عهده گرفت، در سال ۱۳۸۰ فیلم کوتاه مستندی با عنوان «داشتن یا نداشتن» ساخت که به موضوع زوجهای نابارور مراجعهکننده
به کلینیک رویان میپرداخت.این مستند برنده جایزه باران شد.
افتخارات نیکی کریمی در جشنواره کن
نیکی کریمی در سال ۱۳۸۱ در دو فیلم «دیوانهای از قفس پرید» به کارگردانی احمدرضا معتمدی و «واکنش پنجم» به کارگردانی تهمینه میلانی بازی کرد که به خاطر بازی در این دو فیلم جایزه سیمرغ بلورین جشنواره فجر را گرفت.وی برای اولین بار در فیلم «باج خور» اثر «فرزاد مؤتمن» در یک نقش خاکستری بازی کرد.
در سال ۱۳۸۳ اولین فیلم بلندش به نام یک شب را کارگردانی کرد.این فیلم به خاطر شرایط ممیزی در ایران اکران نشد ولی در جشنوارههای معتبر خارجی درخشید از جمله در جشنواره فیلم کن مورد توجه قرار گرفت.
لباس نیکی کریمی در جشنواره کن
وی از دوران دبستان بازی در گروههای کوچک تئاتری را آغاز کرد.نخستین نقش سینماییاش را در سال ۱۳۶۸ در فیلم «وسوسه» به کارگردانی جمشید حیدری به دست آورد.اما نخستین حضور جدیاش را میتوان در فیلم « عروس »به کارگردانی بهروز افخمی در سال ۱۳۶۹ دانست.
فیلم حضور نیکی کریمی در جشنواره کن
تصاویری از نیکی کریمی در جشنواره کن