در این بخش بیوگرافی جمشید هاشم پور بازیگر معروف سینما و تلویزیون را مرور میکنیم. بیوگرافی جمشید هاشم پور از بازیگران مرد خوب و توانمند کشورمان که بیشتر او را با فیلم تاراج در نقش زینال بندری به یاد می آوریم ، به همراه اطلاعاتی از زندگی شخصی و هنری او با عکس های شخصی و همسرش مهرانگیز متین را میخوانیم.امروز از 0 تا 100 با بیوگرافی جمشید هاشم پور آشنا میشویم. در ادامه با بازیگرآنلاین همراه باشید.
جمشید هاشم پور چند سال سن دارد؟
جمشید هاشم پور مجرد است یا متاهل؟
تحصیلات جمشید هاشم پور چقدر است؟
جمشید هاشم پور فعالیت خود را از چه سالی آغاز کرد؟
خلاصه بیوگرافی جمشید هاشم پور
نام اصلی | جمشید هاشم پور |
نام هنری | جمشید آریا |
تاریخ تولد | ۳ فروردین ۱۳۲۳ (۷۷ سال) |
تحصیلات | دیپلم رشته ریاضی |
پیشه | بازیگر |
سالهای فعالیت | ۱۳۴۷–اکنون |
همسر | مهرانگیز متین |
فرزندان | دو دختر با نامهای مریم و ساناز |
قد | ۱٫۸۴ متر |
بیوگرافی جمشید هاشم پور (آریا)
جمشید هاشم پور تکستاره فیلمهای اکشن-حادثه ای سینمای ایران در دهههای 60 و 70 بود. یکهبزنی که خیلی از جوانهای آن نسل را عاشق سینما کرد. اکنون دقیقاً 53 سال از عمر بازیگری قهرمان دوستداشتنی «تاراج»، «افعی»، «هیوا» و … میگذرد. هاشم پور شباهت بینظیری هم با جان ساکسون هنرپیشه مطرح هالیوود دارد. منتهی با سری تراشیده. زینال بندری سالهای سال مخاطبین زیادی را روانه سینما میکرد و همچنان یکی از پرطرفدارترین بازیگران تاریخ سینمای ایران بشمار میآید.در ادامه بیشتر با بیوگرافی جمشید هاشم پور آشنا خواهیم شد.
در بیوگرافی جمشید هاشم پور آمده است : او متولد 3 فروردین 1323 در تهران ، بازیگر سینما و تلویزیون است
در بیوگرافی جمشید هاشم پور لازم به ذکر است وی تحصیلکرده مقطع دیپلم رشته ریاضی می باشد که با نام هنری جمشید آریا سال ها درخشید اما در عین شهرت و محبوبیت بسیار آدم تودار ، متین و مردمی است.او در جوانی در محله دوهزار زیر نظر احمد رودباری ورزشهای رزمی چون کونگ فو را فراگرفت.بعدها ورزشهایی مثل کشتی، کوهنوردی و بدنسازی را هم تجربه کرد. شاید همین آموزشها بود زمینهساز ظهور یک بازیگر متفاوت در سینمای ایران شد.
قد جمشید هاشم پور
در بیوگرافی جمشید هاشم پور آمده است قد او 184 سانتی متر است.
بیوگرافی خانواده جمشید هاشم پور
در بیوگرافی جمشید هاشم پور درباره ی خانواده اش میخوانیم :او از پدر نظامی و اهل میانه و مادر اردبیلی در خیابان سلسبیل تهران با هشت خواهر و برادر دیگر خود بزرگ شد و اصالتا تورک زبان است

ازدواج و وضعیت تاهل جمشید هاشم پور
بیشترین جستجوها در بیوگرافی جمشید هاشم پور درباره همسر ایشان است که شما عزیزان میخواهید بدانید همسر ایشان کیست.
جمشید هاشم پور (آریا) قبل از انقلاب اسلامیبا خانم مهرانگیز متین ازدواج کرد که ثمره این زندگی دو فرزند دختر می باشد

مریم هاشم پور دختر جمشید هاشم پور در رشته کارشناسی ارشد حقوق بین الملل به تحصیل پرداخته است. در حوزه وکالت مشغول فعالیت است و در دانشگاه نیز تدریس می کند. مریم هاشم پور مجری برنامه برنامه تلویزیونی با اجازه میباشد او همچنین مدتی کوتاه نیز در برنامه نیمرخ اجرای تلویزیونی را تجربه کرده است.


علایق و حقایقی درباره جمشید هاشم پور
در ادامه بیوگرافی جمشید هاشم پور مروری میکنیم بر علایق و حقایقی درباره ی او.با ما همراه باشید.
علاقه جمشید هاشم پور به سینما از کودکی
در بیوگرافی جمشید هاشم پور از علاقهاش به سینما در سنین خیلی پایین میگوید: «ورود من به سینما تصادفی و دور از انتظار بود. در زمان کودکی، پاتوق من و دوستانم در محله سلسبیل و در سینما خرم بود و در آنجا فیلمهای متعددی را با بلیت 6 ریالی تماشا میکردیم. از دیدن فیلم بسیار لذت میبردم و حتماً هفتهای دو سه بار را به سینما میرفتیم. اما اصلاً فکرش را هم نمیکردم که روزی بازیگر سینما شوم و این مسئله حتی در خیالاتم هم وجود نداشت. »
بیماری جمشید هاشم پور
در بیوگرافی جمشید هاشم پور لازم به ذکر است آقای بازیگر چند سال پیش بخاطر عوارض برآمده از یک بیماری قلبی مدتی در یکی از بیمارستان های فوق تخصصی قلب بستری بودند
جمشید هاشم پور بدون تئاتر
در بیوگرافی جمشید هاشم پور جالب است بدانید از معدود هنرپیشگان سینمای ایران است که فعالیت تئاتری نداشت و بنا به گفته خودش در یکی از مصاحبههایش، سینما را از سینما شروع کردهاست و تنها فعالیت تئاتری وی صحنههایی از فیلم تماس شیطانی بود که صحنههای تئاتر را با راهنمایی مجید مظفری اجرا کرد.
جلوگیری از تغییر نام جمشید هاشم پور
در بیوگرافی جمشید هاشم پور آریا فامیلی بود که جمشیدخان نتوانس در سینما آن را برای خود حفض کند. هاشم پور اظهاردارد: « اسم که مهم نیست، مهم کاری است که ارائه می شود. تغییر اسم و انتخاب نام هنری برای بازیگران، موضوعی است که در سینمای دنیا هم رواج دارد و معمولا اسم بازیگرانی را که در دهان نچرخد و آسان تلفظ نشود، تغییر میدهند. تغییر اسم من از هاشم پور به آریا هم به همین دلیل بود، اما دوستان اجازه ندادند با این اسم به فعالیتم ادامه دهم مثلا اسم واقعی یول برینر ـ بازیگر سرشناس هالیوود و نقش فرعون در «ده فرمان»ـ، ایول باریسویچ برینر بود. بدلیل سر تراشیده، خیلیها میگفتند شبیه یول برینر هستم.
دهه 60 برخی دوستان به شوخی میگفتند یول برینر و جمشید هاشم پور، هردو 15 میلیون و 300 هزار تومان دستمزد میگیرند! من هم میگفتم البته 15 میلیونش مال برینر است و من فقط آن 300 هزارتومانش را میگیرم!
قهر و خانه نشینی 10 روزه جمشید هاشم پور!
من سر همه فیلم ها انرژی خودم را می گذارم ولی گاهی انتخاب بازیگران ضعیف است و آن ضعف به ما هم لطفه می زند بخصوص روی من که وسواس خاصی دارم
ما در سال 1393 کاری انجام دادیم بنام من دیگو مارادونا هستم که یک پلان خیلی ساده را 40 برداشت گرفت که این شیوه را نمی پسندم
تا 10 روز بعد از آن سر صحنه نرفتم تا بعد خودشان آمدند ، من گفتم بد است در سینمای ایران بپیچد یک نمای سه نفره را این همه برداشت گرفتیم

از کودکی خجالتی ام
من مثل مردم یک شغل دارم و آن بازیگری است و گرنه در اجتماع مثل یک شهروند عادی هستم اما در مجموع یک مقدار کمرو هستم و در اجتماعات معذب می شوم
از زمان کودکی و نوجوانی هم چندان اهل حضور در جمع نبودم که البته این به معنی انزوا و گوشه گیری نیست اما آدم خجالتی و کمرویی بودم
دلنوشته جمشید هاشم پور برای ناصر ملک مطیعی
مردمان هر اقلیمی با خصوصیاتی شناخته می شود ، ویژگی اقیلم ما هم حسرت و حسرت و حسرت است ، ناصر ملک مطیعی بزرگمرد روحت شاد ، دلتنگ می شویم
ملاک انتخاب نقش جمشید هاشم پور
برای پذیرش نقش ملاک اول برایم تهیه کننده است و بعد فیلمنامه و کارگردانی سه عاملی هستند که در تاثیرگذاری قبول یک پروژه نقش دارند
گواهینامه درجه یک هنری جمشید هاشم پور
در بیوگرافی جمشید هاشم پور میخوانیم: در مهر ماه 1399 گواهینامه درجه یک هنری توسط نمیانده وزیر و دبیر شورای ارزشیابی هنرمندان ، نویسندگان و شاعران کشور به جمشید هاشم پور (آریا) اعطا شد
علاقه جمشید هاشم پور به قارچ سمی
اگر بخواهم در میان تمام نقش هایم یک فیلم را دوباره بازی کنم، آن یک فیلم «قارچ سمی» است. به نظرم فیلم قشنگ و تاثیرگذاری بود، اما آنطور که باید، از سوی مردم دیده نشد و مورد بیمهری قرار گرفت. فیلم با پسزمینه جنگ و دفاع مقدس روایت میشد و کمی ثقیل بود. مردم بیشتر دنبال این هستند که بخندند و چنین فیلمهایی خیلی با ذائقه آنها جور نیست.
ندادن سیمرغ به او در فیلم قارچ سمی اعتراض جامعه سینمایی را در پی داشت.
یک خاطره جالب از زبان جمشید هاشم پور
یکی از روزهایی که مثل همیشه مشغول پیادهروی بودم، جوانی با صدای بلند گفت: آقای مشایخی! آقای مشایخی! من هم ایستادم و گفتم: بله، جانم عزیزم؟ گفت: میخواهم یک عکس با شما بگیرم. من هم قبول کردم. عکس را گرفت و رفت. چند روز بعد در مسیر پیادهرویام دوباره همان جوان را دیدم. آمد جلو و گفت: من عکس شما را به پدرم نشان دادم و گفتم با آقای مشایخی عکس گرفتهام. او هم به من گفت: خاک بر سرت، تو چطور هنرمندان مملکتت را نمیشناسی؟ این محمدعلی کشاورز است!
جنجال جراحی زیبایی جمشید هاشم پور
جمشید هاشم پور به تازگی در سریال نیسان آبی ایفای نقش کرده است که تزریق ژل لب وی باعث جلب توجه همگان شده است.
شروع فعالیت هنری جمشید هاشم پور
در بیوگرافی جمشید هاشم پور میبینیم : جمشید هاشم پور بازیگری را قبل از انقلاب آغاز کرد. بعد از انقلاب نهتنها توانست جایگاهش در سینما را حفظ کند، بلکه شهرت دوچندان یافت.
سال 1347 وقتی 24 ساله بود با معرفی یکی از دوستان اش به ساموئل خاچیکیان کارگردان ایرانیِ ارمنیتبار برای اولین بار در فیلم جهنم سفید نقش کوتاهی بازی کرد.

سپس در فیلمهای جنجال پول ساختهٔ پرویز خطیبی و ایوالله به کارگردانی منوچهر نوذری، قسمت (کارگردان امیر شروان)، عشقیها (کارگردان جمشید شیبانی) بازی کرد. آخرین فیلمش در قبل از انقلاب ۱۳۵۷ ایران، خوشگلترین زن عالم به کارگردانی قدرتالله احسانی بود. پس از آن برای مدتی سینما را رها کرد.

فعالیت جمشید هاشم پور در سازمان امداد و نجات
تا سال 1350 نزدیک به 10 فیلم ایفای نقش کرد اما بخاطر دلایلی که بیشتر اخلاقی بود قید بازیگری را زد و بعد از گذراندن دوره امدادی وارد سازمان امداد و نجات شد
وی در مورد سالهای دوریاش از سینما میگوید: « آن سالها در سازمانی استخدام شدم که کارش امداد و نجات بود. اول دورهای دیدیم و بعد عضو گروه امداد شدیم. کسانی که مثلاً در کوه، برف و یا تصادف میکردند را نجات میدادیم. بعد از بیست سال کار در آن سازمان مرا بازنشست کردند و بعد چسبیدم به سینما.»
بازگشت جمشید هاشم پور به بازیگری
در بیوگرافی جمشید هاشم پور میخوانیم: او در سال ۱۳۶۰ بعد از انقلاب به دعوت مسعود کیمیایی برای بازی در فیلم خط قرمز دوباره به سینما بازگشت. در ابتدا هاشم پور به کیمیایی میگوید که چند سالی است از سینما دور بوده و کار نکردهاست. کیمیایی هم در جواب میگوید که قبلاً از اوچند فیلم دیده و دوست دارد که در فیلمش نقش یک مأمور امنیتی را بازی کند (که البته در همان سال این فیلم به دلیل نداشتن حجاب به مدت ۳۷ سال توقیف بود). هاشم پور نیز میپذیرد و نقش را بازی میکند.
بعد هم بلافاصله و در مدت کوتاهی پس از این فیلم، در فیلم «فرمان» ساخته کوپال مشکات به همراه سعید راد بازی میکند.
در بیوگرافی جمشید هاشم پور بازی او در نقش «زینال بندری» در فیلم تاراج ساختهٔ ایرج قادری بود که او را با سرِ تراشیده میان مردم مطرح کرد؛ تا جایی که تیپ قهرمان سرتراشیده تا سالها مخاطبان بسیاری را روانهٔ سینماها میکرد. او ستاره سینمای ایران در دهه هفتاد بود.

فیلمهای بعدی وی عبارتاند از «نقطه ضعف»، «عقابها»، «یوزپلنگ»، «آخرین بندر»، «عقرب»، «آواز قو» و … .


ممنوع الکاری جمشید هاشم پور
بعد از فیلم “یوزپلنگ”(۱۳۶۴) ساخته ساموئل خاچکیان بود که ممنوع الکار شد. قبل از فیلم شایعه شده بود که هاشم پور قرار است ممنوع الکار شود و چون قرارداد این فیلم بسته شده بود سریع کلید فیلم را زدند و فیلمبرداری را شروع کردند.
بعد از ممنوع الکاری اش اقدامی نکرد و حتی ارشاد هم نرفت تا بداند که اصلا چرا ممنوع شده یا درخواست بدهد ممنوع الکاری اش را لغو کنند.
وی در این باره اینگونه توضیح داد : «حتی کسی به من خبر نداد ممنوع الکار شدم. آن موقع کارگردانها و تهیه کننده ها لیست بازیگران شان را می بردند ارشاد و به آنها می گفتند که هاشم پور فعلا نمی تواند کار کند. دلیل خاص نداشتند فقط گفتند ایشان خیلی دارد پرواز می کند و مطرح می شود.»
در بیوگرافی جمشید هاشم پور آمده است او بعد از «یوزپلنگ» سه سال و چند ماه ممنوع الکار بود تا بازی در «روز باشکوه» (۱۳۶۷) ساخته کیانوش عیاری.
برخی معتقد بودند او خیلی دارد پرواز می کند و مطرح می شود.
وی درباره رفع ممنوعیت از فعالیت خود بیان می دارد: « نقشی که در “روز باشکوه” بود که در بین بازیگران سینمای ایران عیاری نتوانست بازیگری را پیدا کند که آناتومی و فرم بدنش به آن کاراکتر بخورد. نقش نماینده اشرف در یکی از استانها بود که باید خیلی ابهت می داشت. بعد عیاری رفت ارشاد و با مسئولان صحبت کرد که چنین پرسوناژی دارم و بازیگری که مدنظرم باشد نمی توانم پیدا کنم. شما هم بس کنید. ایشان به اندازه کافی متنبه شده است! سه سال و چهار ماه برایش بس است. اول گفتند یک ماه دیگر، ۲۰ روز دیگر و خلاصه عیاری آن قدر اصرار کرد تا بالاخره ممنوع الکاری مرا برداشتند.»
ماجرای سر همیشه تراشیده جمشید خان
هاشم پور به دلیل چند سال ممنوعالفعالیتی در دهه ۶۰ که علت آن مشخص نیست، پس از بازگشت به سینما از تراشیدن موهای سرش واهمه داشت تا مبادا بار دیگر فعالیت او در بازیگری ممنوع شود. هاشم پور دربارهٔ این اتفاق گفته :خودم هم درست متوجه نشدم چرااز سینما دورشدم. بعد از این فیلمها به واسطه خلق و خوی خجالتی ام از سینما دور شدم. آن زمان من رفتم و کارمند سازمان دفاع غیرنظامی که مسائل مربوط به ایمنی کارخانهها را برعهده داشت، شدم و از سینما فاصله گرفتم. روحیه ام با شرایط سینمای آن موقع منافات داشت. زیاد حس خوبی نداشتم. نمیدانم، شاید هم اشتباه کردم. به هر حال ناخودآگاه از ادامه فعالیتم پرهیز شد.
معمولا کارگردان، فیلمنامهنویس، تهیهکننده و طراح گریم هستند که برای ظاهر یک کاراکتر تصمیم میگیرند و خود بازیگر نقش چندانی در این میان ندارد. اینطوری نبود که من به سازندگان یک فیلم بگویم سرمرا بتراشید. آنموقع برخی آقایان ارشاد فکر میکردند خودم عمدا میگویم که در فیلمها سر مرا بتراشید تا بیشتر به چشم بیایم. این ضرورت فیلمنامه و شخصیت بود که چنین شمایلی را میطلبید. برای همین تیپ و سرتراشیده، چند سال مرا ممنوع الکار کردند.
در آن سالها پیشنهادی برای بازی در سینما هم به او نشده و تقریباً فراموش میشود. خود او هم زیاد راغب نبوده در آن جنس سینما و در آن قالب فعالیت کند. اما محمدحسین فرحبخش تهیهکننده و مالک «پویافیلم»، در سال ۷۰ قراردادی برای فیلم «قافله» با او امضاء و مجابش کرد که با تراشیدن موهایش مشکلی پیش نمیآید.

جمشید هاشم پور سعی کرد در کنار فیلمهای حادثهای دهه هفتاد گهگداری حضور در نقشهای متفاوت را نیز تجربه کند. او در آثاری همچون «روز باشکوه»، «مادر (علی حاتمی)»، «گرده آخر»، «عشق و مرگ» و «دلشدگان» در نقشهای متفاوتی ظاهر شد و همچنان هم خوش درخشید.
جمشید هاشم پور تکرار نشدنی با رسول ملاقلی پور
همکاری جمشیدخان با زندهیاد رسول ملاقلی او را به اوج پختگی رساند. جمشید هاشم پور معتقد است ملاقلی پور بود که باعث تغییر و تفاوت پرسونای بازیگریام شد. «هیوا»، «قارچ سمی»، «مزرعه پدری» و «میم مثل مادر» آثار تکرار نشدنیای است که از همکاری این خلق شد.
او میگوید: به همکاری با این کارگردان خوب افتخار میکنم، چرا که او باعث تغییر و تفاوت در پرسونای بازیگریام شد. البته او شخصیت پیچیدهای داشت و هرکسی نمیتوانست خودش را با روحیات او سازگار کند. با این حال من همیشه ارتباط خوبی با رسول داشتم و ملاحظهاش را میکردم. خاطره بامزهای از او دارم؛ یک بار پلانی را فیلمبرداری کردیم و فکر میکردم که کارم را خوب انجام دادم، اما او به من گفت: جمشید، تو با این بازیت، گند زدی به فیلم من! من گفتم خب، پلان را دوباره بگیریم. او گفت: نه، اینقدر بد بود که دیگر قابل تکرار نیست.
خاطره تلخ همکاری جمشید هاشم پور با حاتمی کیا
هاشم پور خاطرهای تلخ از همکاری نیمهتمام با ابراهیم حاتمی کیا در «روبان قرمز» دارد؛ همان فیلمی که بسیاری فضای حاکم بر آن را دارای طعنههای مستقیم به عباس کیارستمی میدانند. هاشم پور درباره این تجربه تلخ بیان میدارد: «یادم میآید حاتمیکیا مرا دعوت کردند برای بازی در «روبان قرمز». رفتم و حتی قرارداد سفید بستم. تقریباً نزدیک به یک ماه تمرین داشتیم و روخوانی میکردیم و تست میزدیم و رضا کیانیان هم بازیگردان بود. نقش خیلی زیبایی بود و من خیلی علاقهمند بودم آن نقش را کارکنم. نقش یک رزمنده که جنگ تمامشده، ولی هنوز سر پستش است و از جایی که برای مأموریت رفته بود پاسداری میکند.» هاشم پور میافزاید: «مدیر تولید مرحوم ابراهیم اصغرزاده بود؛ یک روز آمد و گفت پرویز پرستویی که سر یک فیلم دیگر بودند کارشان تمام شده و حالا قرار است بیایند سر «روبان قرمز» و این نقش را بازی کنند!!! خلاصه حاتمی کیا نظرشان عوض شد و ما هم خداحافظی کردیم و برگشتیم تهران…بعدها که فیلم را دیدم به نظرم رسید برای آن نقش میشد کارهای دیگری کرد.»
این بازیگر درباره روزهای بعد از خاطره تلخ با حاتمی کیا میگوید: «وقتی داستانم با حاتمیکیا به این شکل تمام شد کمی دلگیر و دلسرد بودم و بهقولمعروف مأیوس و غمگین شدم. دوست داشتم آن نقش را بازی کنم تا اینکه یک روز زنگ خانهمان را زدند. رفتم دم آیفون که ببینم چه کسی پشت در است دید این صدا آمد که من ملاقلیپور هستم. بیا پایین ببینم. بیا بیرون. تو غلط میکنی در فیلم من بازی نکنی. آخر قبلترش به وی گفته بودم حوصله بازی ندارم. خلاصه نشستیم چای خوردیم و همان موقع رفتیم دفتر و شروع کردیم به تست گریم که شد فیلم هیوا.»

جمشید هاشم پور هنرمند بهیادماندنی
هاشم پور پس از دریافت دیپلم افتخار از هفدهمین دوره جشنواره فیلم فجر (1377) برای بازی در «هیوا» گزیده کار شد و سعی کرد متفاوت و فکر شده تر انتخاب کند.


نقشآفرینی تحسینبرانگیز در فیلمهایی از قبیل «آواز قو»، «قارچ شمی»، «واکنش پنجم» نشان از رویکرد سختگیرانه جمشید هاشم پور دارد.

او همچنین در فیلم «مسافر ری (1378)» ساخته داوود میرباقری بازی فوقالعادهای از خود به نمایش گذاشت.

جمشید هاشم پور در سال 1382 دو فیلم بر پرده سینماهای تهران داشت:«واکنش پنجم و سفر به فردا». بازی خوب او در فیلم «سفر به فردا» که نامزدی جشنواره بیستم فیلم فجر را برایش به ارمغان آورد به دلیل اکران نامناسب و نوع فیلم آنچنان که باید دیده نشد.
در بیوگرافی جمشید هاشم پور بهطورکلی او در طول 50 سال فعالیت هنری اثر ماندگاری از خود بهجا گذاشت. از فراموشنشدنیترین کاراکترهای او در این سالها میتوان به زینال بندری/تاراج، جمال/مادر، بازرس صدرالدین رکنی/پرده آخر، شاهین/افعی و دومان قایمی/قارچ سمی اشاره کرد.

اما جمشید هاشم پور فقط ستاره دهه 60 و 70 نبوده است. او در سالهای اخیر بهعنوان یکی از هنرمندان پخته و باتجربه همواره توانسته تأثیر بسزایی در هر فیلمی که حضورداشته بگذارد. همانطور که گفته شد با آغاز دهه 80 و ادامه همکاری با رسول ملاقلی و البته ایجاد تحول در سبک و سیاق آثار سینمای ایران، جمشید هاشم پور هم مسیر تازهای را آغاز کرد.
از آثاری همچون «نفوذی»، «کیفر»، «زنها شگفتانگیزند»، «هیس دختران فریاد نمیزنند»، «نفس» و … نیز میتوان بهعنوان آثار برجسته وی در دوران جدیدش یادکرد.
نقش کوتاه او در فیلم کیفر بسیار گیرا و تأثیر گذار بود به گونه ای که برای تیزر تبلیغاتی عکس این بازیگر بر پرده های تبلیغات بود.

هاشم پور در سال 86 از پس نقش سنگینی در فیلم استشهادی برای خدا به خوبی برآمد و نامزد دریافت سیمرغ بلورین از جشنواره فجر شد.

شما در حال مطالعه بیوگرافی جمشید هاشم پور در بازیگر آنلاین هستید.برای اطلاعات بیشتر تا پایا این مطلب با ما همراه باشید.
جمشید هاشم پور در سال 1395 حضور کوتاه اما فوقالعاده مؤثری در مجموعه «شهرزاد» داشت.
به گفتی برخی منابع جمشید هاشم پور اولین گزینه داوود میرباقری برای بازی در نقش مختار بود که البته با پاسخ منفی هاشم پور مواجه شد.
او در سال 99 دوره ی پر کاری را در سینمای ایران گذراند و با بازی در فیلم های روز ششم ، لب خط ، برای مرجان ، شیشلیک ، راند چهارم و گیج گاه خوش درخشید.
همچنین بازی متفاوتی در سریال آقازاده و نیسان آبی که در شبکه نمایش خانگی پخش شده اند داشته است.

لیست آثار هنری جمشید هاشم پور
در ادامه بیوگرافی جمشید هاشم پور بازیگر آقازاده باید بگوییم در جدولهای جداگانه میتوانید فهرست آثاری که او در آنها به هنرنمایی پرداخته است را مشاهده کنید.
آثار سینمایی جمشید هاشم پور
- روز ششم (۱۳۹۹)
- لب خط (۱۳۹۹)
- برای مرجان (۱۳۹۹)
- شیشلیک (۱۳۹۹)
- راند چهارم (۱۳۹۹)
- گیج گاه (۱۳۹۹)
- مرده خور (۱۳۹۸)
- سرکوب (۱۳۹۷)
- ژن خوک (۱۳۹۷)
- مأموریت غیرممکن (۱۳۹۷)
- شین (۱۳۹۷)
- درخونگاه (۱۳۹۶)
- هایلایت (۱۳۹۶)
- دارکوب (۱۳۹۶)
- ملی و راههای نرفتهاش (۱۳۹۵)
- انزوا (۱۳۹۵)
- نفس (۱۳۹۴)
- من دیه گو مارادونا هستم (۱۳۹۳)
- هاری (۱۳۹۳)
- روزگاری عشق و خیانت (۱۳۹۲)
- کلاشینکف (۱۳۹۲)
- هیس! دخترها فریاد نمیزنند (۱۳۹۲)
- گامهای شیدایی (۱۳۹۱)
- گشت ارشاد (۱۳۹۰)
- زنها شگفت انگیزند (۱۳۸۹)
- گلوگاه شیطان (۱۳۸۹)
- پایاننامه (۱۳۸۹)
- ازدواج در وقت اضافه (۱۳۸۸)
- کیفر (۱۳۸۸)
- چهره به چهره (۱۳۸۷)
- فرود در غربت (۱۳۸۷)
- خیابان بیست و چهارم (۱۳۸۷)*
- تردید (۱۳۸۷)
- کلبه (۱۳۸۷)
- نفوذی (۱۳۸۷)
- استشهادی برای خدا (۱۳۸۶)
- آن مرد آمد (۱۳۸۶)
- محافظ (۱۳۸۶)
- چهار انگشتی (۱۳۸۵)
- میم مثل مادر (۱۳۸۵)
- سنگ، کاغذ، قیچی (۱۳۸۵)
- قاعده بازی (۱۳۸۵)
- از دوردست (۱۳۸۴)
- قتل آنلاین (۱۳۸۴)
- یک بوس کوچولو (۱۳۸۴)
- رازها (۱۳۸۳)
- جنایت (۱۳۸۲)
- مزرعه پدری (۱۳۸۲)
- واکنش پنجم (۱۳۸۱) (حاج صفدر)
- سفر به فردا (۱۳۸۰)رحیم
- قارچ سمی (۱۳۸۰) مهندس دومان قائمی
- آواز قو (۱۳۷۹)سرگرد فتاح
- مسافر ری (۱۳۷۹)در نقش ابوعون
- رنجر (۱۳۷۸)مرتضی
- سهراب (۱۳۷۸)
- باشگاه سری (۱۳۷۷)
- چشم عقاب (۱۳۷۷)
- هیوا (۱۳۷۷) (حاج رحیم)
- زخمی (۱۳۷۶)یعقوب
- شبیخون (۱۳۷۶)
- یاغی (۱۳۷۶)دادمحمد
- یورش (۱۳۷۶) در نقش شهید محمود کاوه
- جوانمرد (۱۳۷۵)در نقش توفیق
- عقرب (۱۳۷۵) (ذولفقار حسینی)
- لاکپشت (۱۳۷۵)
- دشمن (۱۳۷۴)
- فاتح (۱۳۷۴)
- آخرین فرصت (۱۳۷۴)
- گروگان (۱۳۷۴) (مسیح سه پنج)
- ویرانگر (۱۳۷۴)احمد
- آخرین بندر (۱۳۷۳)هاشم دربندی
- دیوانه وار (۱۳۷۳)
- روز دیدنی (۱۳۷۳)
- سربلند (۱۳۷۳)قدرت
- مجازات (۱۳۷۳)
- نیش (۱۳۷۳) کمال زابلی
- آخرین خون (۱۳۷۲)
- پادزهر (۱۳۷۲)سرگرد هاشمی
- پرواز از اردوگاه (۱۳۷۲) سرگرد خلبان عباس حلمی
- ضربه طوفان (۱۳۷۲)اکبرطوفان
- یاران (۱۳۷۲)بهرام گودرزی
- افعی (۱۳۷۱) (شاهین اسدی)
- تماس شیطانی (۱۳۷۱) وصالی
- طعمه (۱۳۷۱)
- قافله (۱۳۷۱) (سروان پیر بلوچ)
- قهرمان (۱۳۷۰)حاج محسن
- دادستان (۱۳۷۰)
- دلشدگان (۱۳۷۰)در نقش سفیر فرانسه
- قرق (۱۳۷۰)در نقش ماشاءالله
- آخرین تلاش (۱۳۷۰)حاج محسن
- گلها و گلولهها (۱۳۷۰)
- پرده آخر (۱۳۶۹)بازرس رکنی
- عشق و مرگ (۱۳۶۹)دکتر متینی
- مادر (۱۳۶۸) (جمال)
- روز باشکوه (۱۳۶۷)
- تیغ و ابریشم (۱۳۶۴)
- یوزپلنگ (۱۳۶۴)جمال
- پایگاه جهنمی (۱۳۶۳) در نقش ستوان عیسی حسینی بای
- تاراج (۱۳۶۳) (زینال بندری)
- عقابها (۱۳۶۳) سروان تکاور جمشید پویا
- بازداشتگاه (۱۳۶۲)
- بالاش (۱۳۶۲)
- دادشاه (۱۳۶۲) سروان قادری
- نقطه ضعف (۱۳۶۲) در نقش مربی
- خط قرمز (۱۳۶۰)
- فرمان (۱۳۶۰)
- ایوالله (۱۳۵۰)
- خوشگلترین زن عالم (۱۳۵۰)
- عشقیها (۱۳۵۰)
- مرد جنگل(۱۳۵۰)
- قسمت (۱۳۴۹)
- جنجال پول (۱۳۴۷)
- جهنم سفید (۱۳۴۷)
- فراری (۱۳۴۶)به عنوان بدلکار









جمشید هاشم پور در نمایش خانگی
سال | نام سریال | کارگردان | نقش |
---|---|---|---|
۱۴۰۰ | نیسان آبی | منوچهر هادی | جمشید هاشم پور |
۱۳۹۹ | آقازاده | بهرنگ توفیقی | حاج حسن احمدی |
۱۳۹۴ | شهرزاد | حسن فتحی | سرگرد فولادشکن |
جوایز و افتخارات جمشید هاشم پور
- برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد برای فیلم دارکوب از سی و ششمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم فجر ۱۳۹۶
- تندیس حافظ یک عمر فعالیت هنری، از شانزدهمین جشن دنیای تصویر ۱۳۹۵
- نامزد تندیس زرین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد برای فیلم میم مثل مادر از جشن سینمای ایران ۱۳۸۵
- نامزد تندیس زرین بهترین بازیگر نقش اول مرد برای فیلم واکنش پنجم از جشن سینمای ایران ۱۳۸۲
- نامزد تندیس زرین بهترین بازیگر نقش اول مرد برای فیلم سفر به فردا از جشن سینمای ایران ۱۳۸۱
- کاندید سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد برای فیلم واکنش پنجم از بیست و یکمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم فجر ۱۳۸۱
- تندیس نخل زرین و لوح تقدیر جشنواره فیلم اجتماعی آبادان برای فیلم سفر به فردا و واکنش پنجم ۱۳۸۱
- نامزد تندیس زرین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد برای فیلم مسافر ری از جشن سینمای ایران ۱۳۸۰
- نامزد تندیس زرین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد برای فیلم هیوا از جشن سینمای ایران ۱۳۷۸
- برنده دیپلم افتخار بهترین بازیگر نقش اول مرد برای فیلم هیوا از هفدهمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم فجر ۱۳۷۷
- کاندید سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد برای فیلم آخرین بندر از سیزدهمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم فجر ۱۳۷۳
- کاندید سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد برای فیلم عشق و مرگ از نهمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم فجر ۱۳۶۹
تجلیل های جمشید هاشم پور
- در مراسمی در دوم شهریور ماه ۱۳۹۳ از جمشید هاشم پور بازیگر مطرح سینمای اکشن و پلیسی ایران در پردیس سینمایی ملت با حضور اهالی سینمای ایران تجلیل شد.
- در شب فرهنگی اردبیل (شهریور ۱۳۹۷) در جشنواره ملی چارسوق در برج میلاد از جمشید هاشم پور به عنوان هنرمند اردبیلی تقدیر بعمل آمد.
- تجلیل از یک عمر فعالیت هنری جمشید هاشم پور در افتتاحیه نمایش این این یک اعتراف است به کارگردانی شادی اسدپور در سال ۱۳۹۸ در عمارت نوفل لوشاتو
- تجلیل از یک عمر فعالیت هنری جمشید هاشم پور در اختتامیه شانزدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت
- اعطای گواهینامه درجه یک هنری از سوی شورای ارزشیابی هنرمندان، نویسندگان و شاعران کشور
- پنجشنبه ۲۱ اسفند در مراسم پایانی دوره دوازدهم جشنواره فیلمهای ورزشی ایران از حشمت مهاجرانی سرمربی اسبق تیم ملی فوتبال ایران، مسعود اسکویی گوینده رادیو و جمشید هاشم پور ستاره سینما تجلیل شد.
- در شهریور ۱۴۰۰ مراسمی برای گرامیداشت هنرمندانی که در زمینه ایثار و دفاع مقدس سابقه فعالیت هنری داشتند برگزار شد. در این مراسم از جمشید هاشم پور در کنار هنرمندانی نظیر عزتالله مهرآوران، علیرضا افتخاری، حسین نوری و رضا برجی تجلیل به عمل آمد.
من به معنای واقعی عاشق آقای هاشم پور هستم و فوقالعاده برای ایشون و شخصیشون احترام قائلم. دستبوس ایشون هستم. آرزوی سلامتی براشون دارم.
ممنون که نظرتون رو با ما به اشتراک گذاشتین