فیلم یادگار جنوب ساخته مشترک حسین دوماری و پدرام پورامیری یکی از آثار مهم جشنواره چهل و یکم فیلم فجر است. در این مطلب، خبرهای مربوط به فیلم یادگار جنوب و همینطور اطلاعاتی را که تاکنون از حاشیه و اصل فیلم یادگار جنوب منتشر شده میخوانید.
فیلم یادگار جنوب اثر چه کسی است؟
موضوع فیلم یادگار جنوب چیست؟
اسامی بازیگران نقش اصلی فیلم یادگار جنوب چیست؟
مشخصات فیلم یادگار جنوب
نام فیلم | فیلم یادگار جنوب |
نویسندگان | حسین دوماری و پدرام پور امیری |
تهیهکننده | مجتبی رشوند |
مجری طرح | سعید زمانیان |
ژانر | اجتماعی |
سال تولید | 1400 |
انتشار | 1400 |
مدت زمان | – |
دانلود رایگان فیلم یادگار جنوب
فیلم یادگار جنوب ساخته مشترک حسین دوماری و پدرام پورامیری یکی از آثار مهم جشنواره چهل و یکم فیلم فجر است.این فیلم در نخستین روزهای بلیتفروشی جشنواره با استقبال ویژهای از سوی مخاطبان همراه شده و به سانس فوقالعاده رسیده است.به محض انتشار لینک دانلود آن را در این مطلب قرار میدهیم.
لیست بازیگران فیلم یادگار جنوب
- وحید رهبانی
- الناز شاکردوست
- پژمان جمشیدی
- مسعود کرامتی
- ساناز سعیدی
- سحر دولتشاهی
- صابر ابر
گریم متفاوت صابر ابر در فیلم یادگار جنوب
حسین دوماری، کارگردان این فیلم سینمایی درباره گریم صابر ابر در این فیلم گفت: درباره صابر ابر باید بگویم مطمئن بودیم تنها کسی که میتواند این نقش را بازی کند اوست ما میخواستیم این نقش در ذهن مخاطب ماندگار بشود و در عین حال شبیه هیچ کاراکتری نشود از این رو خواستیم گریمی را طراحی کنیم که کسی او نشناسند به نظرم هیچ کسی مثل صابر نمیتوانست این نقش را بازی کند برایمان مهم بود که هیچ سابقه ذهنی از این شخصیت وجود نداشته باشد و مخاطب اولین برخورد را به او داشته باشد ضمن اینکه در طراحی این گریم هیچ نگاهی هم به جوکر نداشتیم. هیچ پلانی هم از صابر ابر حذف نشده این را هم باید بگویم او به دلیل این گریم سنگین یک بار بیهوش شد.
چهره پرداری متفاوت و ویژه صابر ابر در غالب مردی میانسال در فیلم «یادگار جنوب» توسط مونا جعفری انجام شده است.
عوامل فیلم یادگار جنوب
- نویسنده وکارگردان: حسین دوماری و پدرام پورامیری
- تهیهکننده: مجتبی رشوند
- مجری طرح: سعید زمانیان
- مدیر فیلمبرداری: میلاد پرتوی
- صدابردار: امیرنوبخت
- تدوین: پویان شعلهور
- طراحی و ترکیب صدا: علیرضا علویان
- جانشین تهیه: سید مهدی مرتضایی
- مدیر تولید: محمدرضا دلنوازی
- طراح چهرهپردازی: مونا جعفری
- طراح صحنه: محمد حسین کرمی
- طراح لباس: سارا سمیعی
- رنگآمیزی تصاویر: مهران دوستی
- طراح جلوههای ویژه میدانی: آرش آقابیگ
- طراح جلوههای ویژه بصری: امیر ولیخانی
- مدیر برنامهریزی: صالح جوان
- دستیاراول کارگردان: رضا عزیزی
- منشی صحنه: مرجان تاجیک
- عکاس: احمدرضا شجاعی
- مشاور رسانهای: مریم قربانینیا
معرفی حسین دوماری و پدرام پور امیری
پدرام پورامیری (زادهٔ ۱۳۷۳) کارگردان و فیلمنامهنویس ایرانی است. او برای فیلمهای جاندار، نسبت خونی و شنای پروانه تا کنون سه بار نامزد سیمرغ بلورین (بهصورت مشترک) شدهاست. او همچنین برای فیلم نسبت خونی برندهٔ بهترین فیلمنامه و نامزد بهترین کارگردانی در جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران شد. پورامیری بیشتر آثارش را با همکاری حسین امیری دوماری تولید کردهاست. آنها که اولین فیلم بلند خود را در سن ۲۳سالگی ساختهاند، از سوی برخی رسانهها «جوانترین فیلمسازان سینمای ایران» لقب گرفتهاند.
پدرام پورامیری و حسین امیریدوماری به همراه محمد کارت برای نگارش فیلمنامههای مجموعه نمایش خانگی «یاغی» که در پلتفرم فیلیمو به نمایش درمیآید و فیلمنامه فیلم تحسینشده «شنای پروانه» تنها اثر سینمایی محمد کارت با یکدیگر همکاری کرده بودند.
همچنین این دو کارگردان و نویسنده در سال ۱۳۹۵ فیلم کوتاهی با نام «نسبت خونی» را به عرصه تولید رساندند که در بخش بهترین فیلم کوتاه سیوپنجمین دوره از جشنوراه فیلم فجر نامزد شده بود. «جان دار» فیلم بلند سینمایی این دو کارگردان است که موفق به حضور در سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر و نامزد بهترین فیلم در بخش نگاه نو نیز شده است.
صحبتهای عوامل در نشست خبری جشنواره فجر ۱۴۰۱
مجتبی رشوند | تهیهکننده فیلم یادگار جنوب:
- آنچه دیدید زحمات همه گروه است.
- من فکر میکنم که مخاطب ما به بلوغ رسیده و شاید به دنبال یک استاندارد در محتوا و اجرا است.
- مخاطبان به سریالها و فیلمهای سینمایی برتر دنیا دسترسی دارند. این گونه فیلم ساختن نهتنها ریسکنبود بلکه در همین ۲ روز که از جشنواره گذشته متوجه شدم که مردم آن را دوست داشتند.
- این فیلم کاملا و ۱۰۰ درصد مستقل است و در این رقابتها تنها فیلم ما بوده که مستقل بوده و با پول سرمایهگذار خصوصی ساخته شدهاست. تاکید میکنم که این فیلم چه در تفکر و چه در سرمایه مستقل بوده است.
حسین دوماری | کارگردان یادگار جنوب:
- سال ۹۷ بعد از ساخت فیلم سینمایی جاندار گفتیم که فیلم بعدی ما یک عاشقانه جنونآمیز است و از همان زمان میدانستیم چه میخواهیم بسازیم.
- یکی از ملاکهای اصلی ما درنظر گرفتن مخاطب بوده و همیشه سعی کردیم بتوانیم مخاطب را جذب کنیم چون سینما بدون مخاطب لنگ میزند. البته در این فیلم میخواستیم علاوه بر حفظ مخاطب، فیلم متفاوتی را در سینمای ایران بسازیم و قدمی در این راستا برداریم.
- در فیلمنامه روایت غیرخطی داشتیم و میخواستیم از مضمون به ساختار برسیم. وقتی مضمون این است که در گذشته ماندن باعث بازماندن از آینده میشود، نباید در یک ساختار خطی روایت شود و به همین دلیل سراغ ساختار غیرخطی رفتیم.
- دقت داشته باشید ساختار غیر خطی هیچمدل و الگویی ندارد و وابسته به خلاقیت فیلمساز است چرا که بدان انگ کپی میخورد. هر قصهای میتواند ریشه واقعیت داشته باشد و مهمتر از آن عام بودن آن است.
- در مورد ازدواج با کسی که در کما است، وقتی از مراجع تقلید سوال شده یعنی به هر حال دغدغه یک نفر بوده است. اما اینکه از واقعیت محض بوده باشد، خیر.
پدرام پورامیری | کارگردان فیلم یادگار جنوب:
- بعد از چندبار بازنویسی فیلمنامه، همان چیزی که روی کاغذ بود را آوردیم و در میز تدوین چیزی تغییر نکرده است.
- عشق و انتقام و نفرت همیشه در کنار هم بوده و جدای از هم نبودهاند. ما فقط شکل وقایع را عوض کردیم و در آن دست بردیم.
- دیدگاه ما در پایان فیلم آمده و آنهم این است که اگر در گذشته بمانید از آینده باز میمانید. در مورد نفرت و پرورش آن در وجود نیز همین است.
- مطمئن بودیم که تنها کسی که میتواند این نقش را بازی کند صابر ابر است و به این فکر میکردیم که باید نقش او را در ذهن مخاطب برای همیشه ماندگار کنیم. برهمیناساس نمیخواستم که شبیه به هیچ کس دیگری باشد. بنابراین از گریمور خواستیم که صابر را گریم متفاوتی کند. تاکید میکنم که هیچ کس به جز صابر نمیتوانست این بازی را بکند و تغییر گریم دادیم چون ظاهرش به آن نقش شباهت نداشته باشد و مخاطبان نیز آشنایی قبلی نسبت به او نداشته باشند.
معرفی فیلم یادگار جنوب
یادگار جنوب بعد از فیلم جان دار دومین تجربه کارگردانی حسین دوماری و پدرام پورامیری است. این دو کارگردان جوان با همان فیلم اولشان ثابت کردند در زمینه ساخت تریلرهای اجتماعی تسلط کافی دارند. مخاطبان فیلیمو حتما این دو هنرمند را به خوبی میشناسند؟ دو نفر از تیم نویسندگان سریال یاغی که هفتههای بسیاری توانستند مخاطبان را با داستانشان همراه کنند.
ژانر فیلم یادگار جنوب
این فیلم در ژانر اجتماعی تولید شده است.
خلاصهٔ داستان فیلم یادگار جنوب
برای خلاصه داستان این فیلم اطلاعات چندانی به بیرون درز نکرده است و با یک تک جمله «باید عبور کرد» کنجکاویها برای تماشای این فیلم بیش از پیش است.
وحید ابراهیمی صاحب یک نمایشگاه اتومبیل دلباخته شیوا خواهر نزدیک ترین دوستش صالح شده است. صالح به دلیل اینکه وحید از کودکی در خانواده آنها بزرگ شده با ازدواج آنها مخالف است، این درگیری منجر به مرگ مغزی شیوا می شود و ورود رعنا اتفاقات جدیدی را رقم می زند.
چند نکته درباره فیلم یادگار جنوب
- یادگار جنوب به تهیهکنندگی مجتبی رشوند کاملا در بخش خصوصی ساخته شده است.
- روایت غیرخطی فیلمنامه جزو نقاط قوت کار است که در کنار کارگردانی خوب باعث شده یادگار جنوب جزو پدیدههای جشنواره چهل و یکم فجر باشد.
- گریم متفاوت صابر ابر در یادگار جنوب مخاطب را تا مدتی از نمایش فیلم غافلگیر میکند. گریم او آنقدر سنگین بود که گاهی در هنگام اجرای گریم بیهوش میشد.
- وحید رهبانی و الناز شاکردوست بازیهای خوبی را در این فیلم از خود نشان دادند.
- پدرام پورامیری و حسین دوماری در ساخت فیلم جاندار نشان دادند جزوی از استعدادهای آینده سینمای ایران هستند. نوشتن فیلمنامههای شنای پروانه و یاغی به همراه محمد کارت تاییدی بر این مهم است.
- این فیلم عاشقانه که اوایل تابستان امسال در تهران، گرمسار و قشم فیلمبرداری شده است، پربازیگرترین فیلم چهلویکمین جشنواره بینالمللی فیلم فجر محسوب میشود.
- حسین دوماری و پدرام پورامیری نگارش دو اثر پرطرفدار «شنای پروانه» و سریال «یاغی» را در کارنامه خود دارند.
- همچنین فیلم قبلی این دو کارگردان جوان با عنوان جاندار که در سال ۹۷ ساخته شد، در سیوهفتمین جشنواره فیلم فجر نامزد دریافت سیمرغ بلورین بهترین فیلم بخش نگاه نو شد و از سوی مخاطبان و منتقدان مورد تحسین قرار گرفت.
- در نخستین روزهای بلیتفروشی جشنواره با استقبال ویژهای از سوی مخاطبان همراه شده و به سانس فوقالعاده رسیده است.
پوستر رسمی فیلم یادگار جنوب
تیزر رسمی فیلم یادگار جنوب
نقد و بررسی فیلم یادگار جنوب
جوانترین فیلمسازان سینمای ایران عنوانی بود که بسیاری از منتقدان و کارشناسان سینمای ایران به تیم دونفره حسین دوماری و پدرام پور امیری دادند و «جان دار» بعنوان نخستین اثر سینمایی این دو فیلمساز که سابقه ساخت فیلم کوتاه را نیز در کارنامه خود دارند امیدواری های زیادی را نزد مخاطبان سینما ایجاد کرد که شاهد آثار متنوع و اثر گذاری از این دو جوان هنرمند باشند. امیدواری ای که با تماشای سریال یاغی و فیلم شنای پروانه که این دو از نویسندگان فیلمنامه اش بودند تقویت شد اما تماشای
«یادگار جنوب» همچون آب سردی بود که بر پیکر مخاطب مشتاق تماشای اثر جدید دوماری و پور امیری ریخته شد.
قصه فیلم رابطه عشق و جنون است، عشقی که بسیار جنون آمیز و فراتر از واقعیتها تصویر شده و همین جنون آمیز بودنش شاید سبب می شود تا بیننده از یک جایی به بعد دیگر رغبتی برای ادامه داستان نداشته باشد و البته معتقدم ریتم کند داستان که به ساختار هم منتقل شده و با وجود لوکیشن ها و فضاهای بسیار بدیع و متنوع، نتوانسته موفق عمل کند، در این بی رغبتی تاثیر مضاعف دارد. البته که شاید ساختار غیر خطی هم که سازندگان فیلم در نشست رسانه ای خود به آن اشاره کردند در به وجود آمدن چنین مساله ای دخیل باشد. چرا که استفاده مکرر از تکنیک فلاش بک در چنین ساختاری اگر ضابطه مند نباشد به کلیت ساختار لطمه وارد می کند و بنظر می رسد یادگار جنوب از چنین ناحیه ای هم دچار آسیب شده باشد.
سوای نام عجیب فیلم که مشخص نیست چرا اسمش یادگار جنوب است و معتقدم ارتباط اثر گذاری با کلیت ساختار و محتوا ندارد، فضای کلی فیلم هم فضای عجیبی است به گونه ای که در برخی بخشها به فضای سایکودرام نزدیک می شود و در قسمتهایی دیگر با یک فیلم معمایی و حادثه ای روبرو می شویم و البته در بخش های زیادی از فیلم نیز همان عشق های عجیب و غریب را می بینیم.
عشق وحید به شیوا، عشق حرا به صالح، عشق رعنا به وحید و الی آخر که هیچکدام از این عشق ها نیز به مقصود نمی رسند و به شکلی بی نتیجه رها می شوند. بجز عشق وحید به رعنا در پایان فیلم که اعتقاد دارم بسیار کلیشه ای و کاملا ناهمخوان با کلیت محتوا و ساختار است و به نظر می رسد صرفا برای گیشه و خوشامد تماشاگر عام در پایان بندی گنجانده شده است.
بازی های فیلم هم دلچسب نیست و البته به جز بازی متفاوت سحر دولتشاهی و بازی بسیار درخشان و کوتاه صابر ابر در نقش دلال محبت و کار چاق کن، نکته اثر بخشی در بازی بازیگران اصلی فیلم از جمله وحید رهبانی، پژمان جمشیدی و الناز شاکر دوست به چشم نمی خورد که این نکته نیز از ضعفهای فیلم و بعنوان یک عامل بازدارنده تلقی می شود. البته در این بین نباید از نورپردازی خوب، فیلمبرداری مناسب و طراحی صحنه چشم نواز فیلم به راحتی عبور کرد که توجه بیشتر به این موارد از سوی سازندگان اثر در کنار استفاده بیشتر از لوکیشن های متنوع و کم نظیر می توانست سبب جذابیت بیشتر یادگار جنوب شود که به هر شکل در مجموع چنین اتفاقی رخ نداده است.
یادگار جنوب در مجموع یکی از فیلم های صفر و صدی است. این فیلم یا می تواند در اکران عمومی موفق به جذب حداکثری تماشاچی شود یا اینکه شکست سنگینی را تجربه خواهد کرد و این مساله ریسک بسیار بالایی است که سازندگان اثر به احتمال زیاد به آن واقف بوده اند و حتما برای انجام چنین ریسکی حتما دلایل قابل قبولی را دارند.
بیوگرافی بازیگران فیلم یادگار جنوب
الناز شاکردوست
الناز شاکردوست متولد 7 تیرماه 1363 در تهران، فارغ التحصیل کارشناسی تئاتر از دانشکده هنر و معماری، هنرپیشه است. بازیگری را از تئاتر آغاز کرد. فیلم سینمایی اینجا… آخر دنیا اولبن تجربه سینمایی او بود. شاکردوست در سال 1383 با نقش آفرینی در فیلم های سینمایی گل یخ و مجردها به شهرت رسید.
پژمان جمشیدی
پژمان جمشیدی بازیکن سابق فوتبال و هنرپیشه است. او شهریور 1356 در تهران به دنیا آمد. پدر و مادرش هردو معلم بودند. پژمان فرزند وسط خانواده است، او یک برادر بزرگتر و خواهری کوچتر از خود دارد. فوتبال را بصورت جدی از نوجوانی در تیم نوجوانان باشگاه دارایی تهران آموخت. سال 1371 به باشگاه کشاورز تهران ملحق شد. سال 1374 به تیم ملی نوجوانان ایران دعوت شد. مدتی بعد به باشگاه سایپا رفت سپس به تیم ملی جوانان و تیم ملی امید ایران دعوت شد. سال 1379 به عنوان دفاع راست در تیم پرسپولیس بازی کرد. در همان دوران به تیم ملی ایران دعوت شد و در 14 بازی به میدان رفت. سال 1384 به تیم پاس تهران رفت و در جام باشگاه های آسیا نیز شرکت کرد. مدتی در باشگاه استیل آذین فعالیت کرد اما در این تیم نتوانست از لیگ یک به لیگ برتر برود و از این تیم خداحافظی کرد. سال 1387 به باشگاه فولاد خوزستان رفت و در نهایت سال 1388 پس از 15 سال بازی از دنیای فوتبال خداحافظی کرد. سال 1390 او در یک قسمت از مجموعه ساختمان پزشکان به عنوان بازیگر میهمان حضور داشت. این نخستین تجربه بازیگری او بود. سال 1392 در مجموعه تلویزیونی پژمان نقش آفرینی کرد که مورد استقبال قرار گرفت. ایده اصلی این سریال از خودش بود و در واقع روایتی از زندگی او بود. با فیلم آتش بس 2 سینما را تجربه کرد. او به همراه سام درخشانی در فیلم خوب بد جلف به عنوان زوج هنری ایفای نقش کردند. جمشیدی در سال 1397 از پرکارترین بازیگران بود، بطوریکه در شش فیلم سینمایی، یک مجموعه تلویزیونی و یک تئاتر حضور داشت. در شش ماه نخست سال 1398 با بازی در سه فیلم سینمایی به عنوان پرکارترین بازیگر مرد سینما معرفی شد. در سال های 93 تا 98 در 20 نمایش تئاتر نقش آفرینی کرد. او از پولسازترین و موفق ترین بازیگران کمدی است. در سال 1398 پرفروشترین بازیگر سال شناخته شد. جمشیدی در همان سال در برنامه اینترنتی کلاسیکو به عنوان مجری حضور یافت، این برنامه ساخته عادل فردوسی پور بود که رکورد پربینندهترین برنامه اینترنتی رابدست آورد. پژمان جمشیدی دانشجوی انصرافی مهندسی عمران بوده است.
سحر دولتشاهی
سحر دولتشاهی متولد 16 مهر 1358 در تهران، فارغ التحصیل کارشناسی ادبیات نمایشی و کارشناسی مترجمی زبان فرانسه است. بازیگری را از سال 1380 با تئاتر آغاز کرد.
فیلم چهارشنبهسوری نخستین حضور او در سینما و تئاتر «نیمروز خواب آلود» نخستین کار حرفهای او بود.
او تاکنون دوبار برای نقشآفرینی در فیلمهای «عصر یخبندان» در سی و سومین دوره (سال ۱۳۹۳) و «چهارراه استانبول» و «عرق سرد» در سی و ششمین دوره (سال ۱۳۹۶) جشنواره فیلم فجر برنده سیمرغ بلورین «بهترین بازیگر نقش مکمل زن» شدهاست.
دولتشاهی امسال با گریمی بسیار متفاوت در فیلم «یادگار جنوب» به کارگردانی حسین دوماری و پدرام پورامیری در جشنواره فجر چهلویکم حضور پیدا کرده است. نقش زنی جنوبی به نام حرا با پوستی آفتابسوخته و چشمانی سرمه کشیده که پوششی متفاوت دارد و با گویشی محلی صحبت میکند. اندازه نقش کوتاه است اما به خاطر بازی متفاوتش کاملا به چشم میآید.
صابر ابر
صابر ابَر (۱۸ خرداد ۱۳۶۳ در تهران) بازیگر سینما و تئاتر ایرانی است. وی به خاطر بازی در فیلم درباره الی نامزد بهترین بازیگر نقش مکمل مرد در ۲۷ امین جشنواره فیلم فجر و به خاطر بازی در فیلم دایره زنگی نامزد بهترین بازیگر نقش اول مرد در ۲۶ امین جشنواره فیلم فجر شد.