در این بخش بیوگرافی حمید فرخ نژاد بازیگر معروف سینما و تلویزیون را مرور میکنیم. بیوگرافی حمید فرخ نژاد از بازیگران مرد خوب و توانمند کشورمان که بیشتر او را با فیلم گشت ارشاد به یاد می آوریم ، به همراه اطلاعاتی از زندگی شخصی و هنری او و حواشی زیادش را مرور میکنیم.امروز از 0 تا 100 با بیوگرافی حمید فرخ نژاد آشنا میشویم. در ادامه با بازیگرآنلاین همراه باشید.
حمید فرخ نژاد متولد چه سالی است؟
آیا حمید فرخ نژاد ازدواج کرده است؟
آیا حمید فرخ نژاد بچه دارد؟
حمید فرخ نژاد از چه سالی فعالیت خود را آغاز کرد؟
خلاصه بیوگرافی حمید فرخ نژاد
نام اصلی | حمید فرخ نژاد |
تاریخ تولد | 28 فروردین 1348 |
محل تولد | آبادان |
محل زندگی | تهران،آمریکا |
تحصیلات | لیسانس کارگردانی تئاتر |
پیشه | هنرپیشه، فیلمنامهنویس، کارگردان، تهیهکننده، سرمایهگذار فیلم |
سالهای فعالیت | ۱۳۶۹-اکنون |
همسر | فروزان جلیلیفر |
فرزند | فربد فرخنژاد |
قد | 192 سانتی متر |
بیوگرافی حمید فرخ نژاد
در بیوگرافی حمید فرخ نژاد آمده است : او متولد 28 فروردین 1348 در آبادان ، هنرپیشه، فیلمنامهنویس و کارگردان سینما ، تئاتر و تلویزیون است
در بیوگرافی حمید فرخ نژاد میخوانیم : فارغ التحصیل لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه تهران می باشد که سال 1369 در 21 سالگی بازیگری را در کنار دستیاری شروع کرد سپس وارد نویسندگی هم شد
قد حمید فرخ نژاد
در ادامه بیوگرافی حمید فرخ نژاد آمده است قد او 192 سانتی متر است.
ماجرای دفترچه کنکور حمید فرخ نژاد
روزی که رفتم دفترچه کنکور بگیرم یک صف طولانی جلوی اداره پست بود و تابلوی بزرگ زده بودند که دفترچه تمام شد ، برای دریافت دفترچه به اهواز مراجعه کنید
فاصله اهواز تا محل زندگی ما 170 کیلومتر بود ، پس گفتم خداحافظ و راهم را کج کردم که بروم سربازی اما به شکل تصادفی یکی از پسر عموهایم را دیدم ، پرسید اینجا چه می کنی و من ماجرا را گفتم
پسر عمویم از در پشتی اداره پست بردتم داخل و در زد و با هم از در رد شدیم ، چند دقیقه بعد با دو تا دفترچه کنکور برگشت. انگار خدا او را سر راه من گذاشت
اگر آن روز در جاده منتهی به اداره پست سر راهم سبز نمی شد به کل به راه دیگری رفته بودم
ورود حمید فرخ نژاد به دانشگاه تهران
در بیوگرافی حمید فرخ نژاد جالب است بدانید او در دبیرستان علوم انسانی خوانده تا اینکه توانسته است با معدل 10/25 دیپلم بگیرد اما در نهایت بخاطر شرایط خاصی که بوده سال 1368 در دانشگاه تهران قبول شده است.
فرخ نژاد میگوید: دو سال بعد اصغر فرهادی (کارگردان) هم در دانشگاه ما پذیرفته شد و هم دانشگاهی شدیم
در برخورد با دخترهای همکلاسی ، خیلی به چشم می آمدم. طوری بود که هر چه می گفتم همه شان می خندیدند نه این که طفلکی ها بخواهند مسخره کنند ولی مدل برخورد و حرف ها و لهجه ام برایشان جالب بود و متوجهش نمی شدند. ارتباط ها ، نگاه ها و برخوردها جور دیگری بود و چیزی ازش سر در نمی آوردم .
بیوگرافی خانواده و اصالت حمید فرخ نژاد
در بیوگرافی حمید فرخ نژاد درباره ی خانواده اش آمده است: وی در یک خانواده کامل جنوبی در شهر آبادان بعنوان آخرین پسر به دنیا آمده و 6 برادر و 4 خواهر تنی و ناتنی دارد و پدر مرحومش ناخدای لنج بود
تا سال 1359 که 9 ساله بود در آبادان زندگی می کردند که بخاطر شروع جنگ به ابتدا به «ماهشهر» نقل مکان کردند تا اینکه دبیرستان در «سربندر» ساکن شدند.او در سالهای ملتهب دفاع مقدس از نزدیک با جنگ مواجه میشود، مواجههای که به ایفای نقش او در فیلمهای دفاع مقدس کمک کرده است.
ازدواج و وضعیت تاهل حمید فرخ نژاد
بیشترین جستجوها در بیوگرافی حمید فرخ نژاد درباره همسر ایشان است که شما عزیزان میخواهید بدانید در حال حاضر همسر ایشان کیست.
حمید فرخ نژاد در دانشگاه با همسرش خانم فروزان جلیلی فر که دانشجوی رشته طراحی صحنه و لباس بوده آشنا و در نهایت با هم ازدواج کردند که ثمره این زندگی یک پسر بنام فرید می باشد
جالب است که بدانید طراحی صحنه و لباس سریال «قهوه تلخ» مهران مدیری کار فروزان جلیلیفر است.
پسرم در گرانقیمتترین مدرسه تهران درس میخواند، اما بیعلاقه بود
او درباره مدرسه پسرش گفت: فربد (پسر حمید فرخنژاد) وقتی در ایران بود در یکی از گرانقیمتترین مدرسههای تهران درس میخواند؛ اما با این حال علاقهای به رفتن به مدرسه نداشت. پسرم درحال حاضر در خارج از کشور ادامه تحصیل میدهد و بسیار علاقهمند به درس خواندن شده است. در آن کشور نفرستادن بچه به مدرسه نوعی تنبیه برای بچه به حساب میآید.
علایق و حقایقی درباره حمید فرخ نژاد
در ادامه بیوگرافی حمید فرخ نژاد مروری میکنیم بر علایق و حقایقی درباره آقای بازیگر. در ادامه با ما همراه باشید.
دو تابعیتی هستم و گرینکارت نخبگی گرفتهام
این بازیگر سینمای ایران درباره موضوع دوتابعیتی بودنش خاطرنشان کرد: درست است! من در آمریکا برای خود و خانوادهام اقامت گرفتهام و در حال حاضر همسر و پسرم در این کشور زندگی میکنند. اقامتی که من گرفتم از نوع اقامتی است که به نخبگان و هنرمندان میدهند که این گرین کارت، شامل اقامت و اجازه کار در آن کشور میشود.
فرحنژاد درباره زندگی در آمریکا اظهار کرد: هر ۶ ماه به محل اقامت همسر و فرزندم میروم تا گرینکارتم باطل نشود. در حال حاضر شرایط سختی را میگذارنم، من زیر ۱۰ هزار دلاری که ماهانه برای همسر و فرزندم میفرستم، زاییدهام!
فرخ نژاد درباره اقامت همسر و فرزندش در امریکا گفته به واسطه حملهای که زورگیرها در سال ۱۳۹۲ به او کردهاند، تصمیم گرفته همسر و فرزندش را به آمریکا بفرستد و گرین کارت تلنت دریافت کرده است.
حمید فرخ نژاد سرکش و عصبانی
شاید لقب سرکش بودن برای فرخ نژاد بیشتر مناسب نقش هایی است که انتخاب و بازی کرده است گرچه در زندگی عادی کمی عصبی است و زود از کوره در می رود
مثل زمانی که به اشتباه در سریال «سفر سبز» سال 1381 چند ساعت گریم سنگین را تحمل کرد ولی آن روز برنامه ریزی برای بازی او صورت نگرفته بود
و خب، جناب فرخ نژاد هم از خجالت دستیار کارگردان درآمد ! در هر حال، نقش هایی که فرخ نژاد بازی کرده عمدتا دچار حاشیه شده اند
بهروز وثوقی
شاید از معدود آدمهایی که در تاریخ سینمای این مملکت هردو وجاهت را داشته یعنی هم وجاهت هنری داشته و هم فیلم تجاری ، بهروز وثوقی است. واقعا دیگر کسی را با این قدرت نداریم که ذو وجهتین باشد.نمی گویم نمی شود ولی نفر اول هر دو بودن خیلی سخت است که هم تنگسیر و ممل آمریکایی را بازی کنی و هم سوته دلان و بلوچ را…
40 ساله شرایط حساس کنونی
در کشور ما هر اتفاقی می افتد، می گویند ساکت باشید و سخن به میان نیاورید
40 سال است که در این کشور همه چراغ ها را خاموش کردند؛ می گویند در شرایط حساس کنونی چیزی نگویید، مطبوعات هم ساکت شدند
رابطه خوب حمید فرخ نژاد با مطبوعات
در بیوگرافی حمید فرخ نژاد میخوانیم او بازیگری است که همیشه رابطه خوبی با مطبوعات داشته: درخیلی از مواقع اگر پی گیری مطبوعات نبود، بسیاری از کارهای ما به دست فراموشی سپرده می شد. چون قطعاً خیلی ها بودند که دوست داشتند خیلی از مسائل به دست فراموشی سپرده شود.
وقتی موفقم که شبیه بقیه نباشم
حمید فرخ نژاد در مصاحبه ای گفته است :تئاتر هیچ وقت مرا جذب کرد . چیزهای خوبی مثل جدیت ،تحلیل شخصیت و تمرین ودورخوانی های فراوان درتئاتر است که اگر کارگردانهای ما این چیزهای خوب را از دنیای تئاتر وام بگیرند ،در فیلمسازی بسیار به دردشان می خورد ،که نمونه موفقش را در کار اصغر فرهادی می توان دید .اما اگر سنتهای کار نمایش با تمام قواعد و شرایطش به سینما بیاید تصنع وکهنگی ایجاد می کند .خیلی زود اینها را فهمیدم ودوست نداشتم . بعدها در کار بازیگری هم به خودم گفتم وقتی موفقم که شبیه بقیه نباشم و از تصنع وتکلف فضای نمایش دور شوم . این خشکی و عصا قورت دادگی و این صداهای پخته و تربیت شده که از دوبله می آید ،به درد تصویر دنیای امروز ما نمی خورد . کدام یک از ما اینقدر سلیس و بی تپق و کامل حرف می زنیم ؟هیچ وقت نفهمیدم چرا تا می گفتیم صدا ،دوربین وحرکت ،بازیگرهایی که قبلش راحت وبی تکلف بودند یک هو همه چیزشان عوض می شد .
اعتراف جالب حمید فرخ نژاد
میخواهم اعتراف کنم زمانی میگفتم تا پیشنهادی عالی نباشد قبول نمیکنم و سالی یک فیلم بیشتر بازی نمیکردم. الان تحولی در من رخ داده؛ دیگر کمتر منتظر آن نوع فیلم میمانم. به جایش دنبال یک سینمای پرمخاطب آبرومند میگردم. الان سالی ده تا فیلم درجهیک ساخته نمیشود. به عنوان یک حرفهای چارهای ندارم جز آنکه فقط دنبال فیلم آبرومند باشم. دیگر نمیتوانم منتظر عروس آتش، ارتفاع پست و چهارشنبهسوری بمانم. تعداد اینها خیلی کم شده. جز این سینمای موجود، یک نوع سینمای تبلیغاتی رسمی هم هست که فیلمهای مورد تأیید میسازد و بازی در آنها ممکن است تو را به یک بازیگر تبلیغاتی تبدیل کند.
قمار بازی حمید فرخ نژاد
دوست دارم در فیلم های شاخص بازی کنم. فیلم های شاخص یا خیلی خوب می شوند و یا افتضاح با اینکه حیطه سینمای ایران محدود است اما عاشق نقش هایی هستم که قبول کردن آنها مثل قمار است یا پیروز می شوی ویا سقوط می کنی.
نقش کوتاهی که در فیلم حاتمی کیا حذف شد
شاید هیچ کس نداند که حمید فرخ نژاد در به نام پدر نقش کوتاهی بازی کرد که در تدوین نهایی حذف شد .او دراین باره گفته است :به خاطر اعتمادی که به حاتمی کیا داشتم بازی کردم.
به وجدانم مراجعه می کنم
فرخ نژاد بازیگری بوده که همواره مقاومت عجیب و غریب دربرابر بازی در فیلمهای تجاری از خودش نشان داده ،چون در این سالها او اعتقادداشته که اگربخواهم بازیگر حرف گوش کنی باشم که هر کاری که گفتند بکنم آن وقت هم مشهورتر ومحبوب تر می شوم وهم پولدارتر اما من به وجدانم مراجعه می کنم به اینکه الگوهای من دردورتن نوجوانی چه کسانی بوده ادند؟ به اینکه برای چی تحصیلکرده ام؟ اگر خودم را ول کنم سر از جاهایی در می آورم که آخرش معلوم نیست .این همه بازیگررا نمی بینی که با پیشینه تئاتر روشنفکری و تحصیل در خارج و پایان نامه های غلامحسین ساعدی وبرتولت برشت شان، حالا التماس می کنند تا دریک نود دقیقه ای حداقل یک نقش کوتاه به شان بدهند.
حمید فرخ نژاد در آرزوی کلیدر و تنگسیر
آرزو میکردم ناصر تقوایی، کلیدر را بسازد و من نقش گلمحمد را بازی کنم یا یکبار بهروز افخمی به من پیشنهاد داد میخواهد تنگسیر را بسازد و تو زارمحمد من باش. من هنوز چشمم به در است که فیلمنامهاش را برایم بفرستند؛ همیشه بوده از این آرزوها.
حواشی حمید فرخ نژاد
در بیوگرافی حمید فرخ نژاد وجه دیگر شخصیت او سیاسی بودنش و اظهارنظرهای سیاسی اوست. او که در سال 88 از مهمترین حامیان سینمایی جنبش سبز بود و در میتینگهای انتخاباتی میرحسین موسوی شرکت میکرد، در سالهای بعدی به حمایت خود از حزب اصلاحطلب ادامه داد و با حمایت از این جریان در انتخابات مجلس سال 92 خبرساز شد. او همچنین نگاه سیاسی خود را در سینما هم دنبال میکند و مدعی است که پیشنهاد بازی در فیلمهایی مثل «قلادههای طلا»،«اخراجیها» و «ماه گرفتگی» را رد کرده است. هرچند او حضور در فیلم «ماه گرفتگی» را قبول میکند و برای بازی در این فیلم تست گریم هم میدهد و عوامل فیلم درخواستهای مالی غیرحرفهای او را دلیل قطع همکاری با فرخنژاد میدانند اما حداقل ژست سیاسی فرخنژاد غیر قابل انکار است.
ملتی با این پیشینه و سابقهی فرهنگی، نباید اخراجیها پرفروشترین فیلم تاریخش باشد
حمید فرخ نژاد در سالهای اخیر نظر جالبی درباره پر فروش شدن فیلمهایی مثل اخراجیها داشته .خود او دراین باره گفته :متأسفانه ما در مملکتی داریم زندگی میکنیم که پرفروشترین فیلم تاریخ سینمایش اخراجیهاست. این جای سرافکندگی دارد. فعلاً کاری به بد و خوب اخراجیها ندارم و نمیخواهم تحلیلش کنم، ولی ملتی با این پیشینه و سابقهی فرهنگی، نباید اخراجیها پرفروشترین فیلم تاریخش باشد. برای ما کم است. اخراجیها برای مملکتی با این پشتوانهی تاریخی کم است. اخراجیها نباید به شناسنامهی سینمای این ملت تبدیل شود.
اخیراً فرخنژاد با پستی در شبکههای اجتماعی، از حمایت از اصلاحطلبان اظهار پشیمانی میکند که این پست بهسرعت حذف میشود.
80 میلیون ایرانی برایم مهم نیست
او در پاسخ درباره دستمزد 480 میلیونی اش برای بازی در فیلم استرداد گفت : من در ده هزار دلاری که هر ماه برای خانواده ام به آمریکا می فرستم مانده ام و می خواهم 80 میلیون ایرانی نباشند اگر خم به چشم فرزندم بیاید!
در کلیپی که از این مصاحبه منتشر شد و البته قسمت هایی از آن کات شده و به صورت گزینشی پشت هم قرار داده شده بود میخواهم 80 میلیون نباشند و برایم مهم نیست اگر خم به چشم فرزندم بیاید!
پاسخ فرخ نژاد در رابطه با توهین به مردم
حمید فرخنژاد ، در یک مصاحبه کوتاه و بیست دقیقه ای که به طور زنده از اینستاگرامش پخش شد به شدت از پخش گزینشی و تقطیع شده مصاحبه ۲/۵ساعته اخیرش انتقاد کرد و درباره بخشهایی از آن که حاشیه ساز شده توضیح دقیقی داد.
فرخنژاد گفت :در آن مصاحبه گفتم ، به دلیل حملات ناجوانمردانه آنان ،تصمیم گرفتم مواضعم را تعدیل کنم ،گفتم اگر با من مشکل دارید چرا به خانواده ام توهین می کنید ؟گفتم سعی می کنم کمتر در فضای مجازی حضور داشته باشم و مهمترین علت آن ، ظلم و اهانتی است که به خانواده ام می کنید …در آن مصاحبه گفتم الان حدود یک میلیون و چهار صد هزار فالوور دارم اگر ۸۰ میلیون فالوور هم داشته باشم بازهم این تعدیل مواضع را انجام می دهم و اگر ۸۰ میلیون هم فالوور داشته باشم ارزش ناراحت شدن فرزندم و خانواده ام را ندارد.
فرخنژاد در ادامه این مصاحبه زنده گفته است : با پخش تقطیع شده و گزینشی از یک مصاحبه ۲/۵ساعته ،طوری وانمود کردند که گویا به هموطنانم توهین کرده ام .مردم وطنم واقعا برای من ارزشمند و محترم هستند و هنرمند غیر از مردمش چیزی ندارد . می آیند بی اساس دروغ می گویند و تهمت می زنند و برای تهمت های خود هیچ دلیلی نمی آورند و این کار را برای خراب کردن و دور کردن مردم از هنرمندان انجام می دهند. خیلی غم انگیز بودم برایم که به شکل گزینش شده و تقطیع شده ای و به شکل ناجوانمردانه ای ،بخشهایی از اظهاراتم را پخش کردند وحتی عکس شهید را در کنارش گذاشتند ،از یک بحث مفصل ، بخش کوتاهی را انتخاب کرده و بازیر نویس ،یک مضمون غلط و غیر واقعی را از آن استنتاج کرده و به تماشاگر منتقل کردند …واقعا متاسفم از اینکه اینقدر حقیرند ، مطالب من در اینستاگرامم نشان می دهد که چه قدر کشور ایران و مردم ایران برایم مهم بوده اند…..
مردم ایران آنقدر بزرگ وعزیز هستند که به خودم هیچ وقت اجازه نمی دهم چیزهایی که دراین چند روز به نقل از من و با تحریف منتشر کردند حتی در ذهنم خطور کند
جایزه ای که از حمید فرخ نژاد گرفته شد
اما در جشنواره چند سال پیش، جایزه ای که تا دقایق آخر قرار بود به فرخ نژاد داده شود به او اهدا نشد. سایت های خبری در آن زمان درباره این اتفاق می نویسند: شنیده شده درحالی که اهدا سیمرغ بهترین بازیگر به حمید فرخ نژاد در اختتامیه جشنواره فیلم فجر قطعی بوده است، در آخرین لحظات به دلایلی از اهدا سیمرغ به این بازیگر مطرح جلوگیری می شود.
به نوشته ای این سایت های خبری، پیش از برگزاری مراسم اختتامیه به حمید فرخ نژاد گفته می شود که قرار است سیمرغ بهترین بازیگر به خاطر بازی اش در فیلم «شب واقعه» به او داده شود. حمید فرخ نژاد نیز تصمیم می گیرد جوایز خود را به سرتیپ منوچهر کهتری، فرمانده شکست حصر آبادان و عملیات غرورآفرین ثامن الائمه اهدا کند و پس از اینکه اهدا جایزه به فرخ نژاد قطعی می شود، حتی سرتیپ کهتری از شهرستان برای حضور در مراسم اختتامیه دعوت به عمل می آید و این فرمانده جنگ در مراسم اختتامیه حضور می یابد، ولی در لحظات آخر گویا اتفاقی روی می دهد و جایزه بهترین بازیگر مرد که قرار بوده به فرخ نژاد داده شود، به بازیگر دیگری داده می شود. پیش از این ناصر دهقانی مدیرعامل موسسه فرهنگی هنری شاهد و مجری طرح فیلم «شب واقعه» در گفت و گویی از عدم اهدا جایزه به حمید فرخ نژاد به خاطر بازی در فیلم «شب واقعه» انتقاد و از این واقعه اظهار تعجب کرده بود.
خود حمید فرخ نژاد نیز بعدها و همزمان با اکران فیلم «دموکراسی» به این موضوع واکنش نشان داده و می گوید: تنها چیزی که ناراحتم میکند این است که چرا با آن اطمینان اعلام کردند و بعد ناگهان اسم یک بازیگر دیگر را خواندند. رفتار زنندهای بود.(گفت وگو با همشهری جوان)
او یکی دوسال بعد با حضور دربرنامه هفت با جزییات بیشتری به این اتفاق عجیب می پردازد. البته این جایزه نگرفتن به نظر می رسد، برای خودش هم دیگر اهمیت نداشته باشد. جالب است بدانید فرخ نژاد در اظهار نظر کنایه آمیزی به این موضوع گفته: درمورد جشنواره فجر و جایزه نگرفتنم باید بگویم یک وقت است که داورانی قضاوت می کنند که نظرشان ورای شان خیلی برایت مهم است و وقتی مورد انتخاب شان نیستی ناراحت می شوی. ولی درواقع نظر این دوستان (داوران جشنواره در آن زمان) اصلاً برای من مهم نبود. وقتی به تک تک داوران فکر می کنم می بینم که حالا که به لحاظ قاعده باید نظرشان را بپذیریم ،به لحاظ روانی غصه نخوردم که از این افراد جایزه نگرفتم!
یااو در مصاحبه ای باهمشهری جوان می گوید: راستش دیگر زیاد برایم مهم نیست. شاید یک زمانی برای جایزه جشنواره بیشتر از امروز اهمیت قائل بودم. به هر حال هر بازیگری دوست دارد تحسین شود و برای بازیاش ارزش قائل شوند. ولی الآن برایم فرق چندانی نمیکند. یک جورهایی به این بازی عادت کردهام.گاهی با خودم فکر میکنم که آیا واقعاً تحسین چنین آدمهایی و جایزه چنین جشنوارهای به اینهمه کشمکش و هیاهو میارزد؟ تقریباً مطمئن شدهام که با خودم مشکل دارند، نه با بازیام.
تحریم جشنواره فجر توسط حمید فرخ نژاد
در سال ۱۳۹۸ به دنبال تحریم جشنواره فجر توسط هنرمندان و «تهدید» یک نماینده مجلس به ممنوعالکاری هنرمندان معترض، حمید فرخنژاد اعلام کرد که او نیز به رغم آن که اثری در این دوره جشنواره ندارد، آن را تحریم میکند. او خطاب به نصرالله پژمانفر، نماینده مشهد در مجلس شورای اسلامی، نوشت: «در همصدایی با مردم عزادار و معترض ایران» و نیز «در جهت حمایت از همکاران» خود جشنواره فجر را تحریم میکند. «باشد که یاد بگیرید با اصحاب هنر با زبان زور و تهدید صحبت ننماید.»
شروع فعالیت هنری حمید فرخ نژاد
در بیوگرافی حمید فرخ نژاد میخوانیم: او کار حرفهای خود را بهعنوان دستیار کارگردان در سریالهای نهچندان مطرح آغاز کرد و با فیلم « در کوچههای عشق» ساخته خسرو سینایی در 21 سالگی بود که اولین حضور خود بهعنوان بازیگر را تجربه کرد. این تجربه بهواسطه همکلاسی بودن حمید فرخ نژاد با سمیرا سینایی – دختر خسرو سینایی – حاصل شد.
او دراین باره میگوید: « من سال ۱۳۶۸ تئاتر را در هنرهای زیبا خواندهام. همانجا با سمیرا سینایی، دختر خسرو سینایی همکلاس بودم. در ترم دوم پیشنهاد ساخت یک فیلم را دادم که آقای سینایی قبول کرد و باعث ساخت «در کوچههای عشق» شد. درکنار این، دستیار کارگردانی سریالهای رده پایین را انجام دادم که البته در کنار درسهای آکادمیک خیلی کمک کرد. ببینید، سینمای ما مثل مملکتمان با خیلی ها متفاوت است و خاص است و همینها درکنار هم کمک کرد چون سر کلاس چیزی را می خوانی که در واقعیت اجرا نمی شود. سینایی بهم یاد داد سینما را جدی دنبال کنم.»
او پس از این فیلم 9 سال در هیچ فیلم و سریالی حضور پیدا نکرد. او درباره شروع کار حرفهای خود با خسرو سینایی میگوید : «سینایی فیلمسازی است که سینما برایش مهم و محترم است. با آدمهای حسابی زیادی کار کردهام. افتخارم گرفتن جایزه از جشنوارههای خارجی و فجر نیست، بزرگترین افتخارم این است که با سینایی کارم را شروع کردهام. »
رد پیشنهاد مدیری توسط حمید فرخ نژاد
در بیوگرافی حمید فرخ نژاد جالب است بدانید سالها قبل حمید فرخ نژاد قرار بوده با گروه ساعت خوش همکاری داشته باشد . خود او دراین باره گفته : زمان دانشجویی که با علی عمرانی دوست شدم یک بار به من گفت که قصد دارد یک کار تلویزیونی با طنز نو برای تلویزیون بسازد و به من گفت می خواهد که یکی از بازیگران اصلی گروه باشد .در عالم جوانی گفتم که باید اول فیلمنامه ها را بخوانم تا تصمیم بگیرم و همین شد که دیگر سراغ من نیامدند . اسم این کار پرواز ۵۷ بود که به سرعت باعث شهرت گروه مهران مدیری و خیلی از کمدین های این سالها شد . بعدهم با ساعت خوش و سال خوش ادامه پیدا کرد و محبوبیت عجیب و غزیبش همه جارا فرا گرفت .تا مدتها غصه دار بودم که چرا چنین اشتباهی کردم و این پیشنهاد را ردکردم .البته بعد ها به این نتیجه رسیدم که انگار خدا نخواست که مسیر من در ابتدای راه از این کانال باشد .گمان می کنم همین است ومن را با خودش برده و هنوز هم دارد می برد و فقط از یک جایی به بعدش را سعی کردم مدیریت کنم .
رد پیشنهاد ده نمکی توسط حمید فرخ نژاد
این چند سال بازی در سه – چهار فیلم بهم پیشنهاد شد که هم پر سروصدا بود و هم شرایط مالی چشمگیری داشت مثل «رسوایی» آقای دهنمکی که حتی پیشنهاد شراکت دادند. خیلی خیلی بیشتر از این حرفها گیرم میآمد، نخواستم. او درادامه همچنین عنوان کرده که پیشنهاد بازی در فیلم «پایان نامه» را هم نپذیرفته است. از سویی دیگر در زمان تولید فیلم «قلاده های طلا» پیشنهاد بازی در این فیلم به فرخ نژاد هم شده بود که او بازی دراین فیلم را هم قبول نکرده بود.
حمید فرخ نژاد از نویسندگی تا شهرت
در بیوگرافی حمید فرخ نژاد آمده است فرخنژاد پس از 9 سال و بعد از تجربه بهعنوان مدیر تولید در فیلم «کوچه پاییز»، باز هم در فیلمی به کارگردانی خسرو سینایی حضور یافت و با بازی در فیلم «عروس آتش» و همینطور نوشتن فیلمنامه این فیلم با همکاری خسرو سینایی، توجه مخاطبین و منتقدین سینما را به خود جلب کرد.
فرخنژاد از معدود بازیگران و نویسندگان سینما بود که در اولین حضور جدیشان در سینما، موفق به دریافت جایزه سیمرغ میشوند. او در هجدهمین دوره جشنواره فیلم فجر موفق میشود به خاطر بازی در فیلم «عروس آتش» سیمرغ بهترین بازیگر نقش مکمل مرد را شکار کند و همچنین به همراه خسرو سینایی برنده سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه میشود. در آن سال خانه سینما هم به این فیلم اقبال نشان داد و جوایز تندیس زرین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد و بهترین فیلمنامه را برای این فیلم، به فرخنژاد اهدا کرد. موفقیتهای فرخنژاد برای حضور در این فیلم به داخل مرزها محدود نشد، او در جشنوارههای خارجی هم به خاطر نقشآفرینی در «عروس آتش» مورد تمجید قرار گرفت و موفق شد در جشنواره فیلم کارلووی واری جایزه بهترین بازیگر مرد را کسب کند.
هرچند یکی از دو تجربه مهم حمید فرخنژاد در اوایل دهه 80 برای سالها توقیف شد، اما حضور در دو فیلم به کارگردانی ابراهیم حاتمی کیا در همین سالها بود که از حمید فرخنژاد، حمید فرخنژاد ساخت. نام فرخنژاد با بازی در دو فیلم تحسین شده «ارتفاع پست» در سال 1380 و «به رنگ ارغوان» در سال 1383 بیشازپیش بر سر زبانها افتاد.
در بیوگرافی حمید فرخ نژاد آمده است او همچنین در فیلم آتشکار نیز هنرنمایی کرده است.
بازی در «ارتفاع پست» انتخاب فرخنژاد بهعنوان بهترین بازیگر مرد سال از نگاه منتقدان مجله فیلم را به دنبال داشت.
ماجرای پیشنهاد نقش اول فیلم ارتفاع پست توسط اصغر فرهادی
بد نیست بدانید که پیشنهاد نقش اول فیلم ارتفاع پست توسط اصغر فرهادی داده شده است .خود حمید فرخ نژاد دراین باره گفته :حاتمی کیا را اولین بار در دانشکده هنرهای زیبا دیدم . آدم معروفی بود ومااز لای در نگاهش می کردیم . زمان دانشجویی برای نقش کوچک و پرت وپلایی در سریال خاک سرخ دعوت شدم ،اما با اینکه کار حاتمی کیا بود قبول نکردم . چند سال بعد از طریق بهرام عظیم پور دعوت شدم دفتر تولید ارتفاع پست .وقتی رفتم دفترشان حاتمی کیا وارد شد و از جلوی من گذشت بدون اینکه جواب سلامم را بدهد .گفتم پس اینطور !اینها من را صدا کرده اند که خرابم کنند و به تلافی نه گفتن به خاک سرخ می خواهند ضایعم بکنند .طفلکی ابراهیم اصلا اینطور آدمی نبود ولی آن موقع برای خودم اینطور تعبیر کردم . البته قبلش در دفتر اصغر فرهادی – که داشت سریال در شهر را می ساخت -فیلمنامه ارتفاع پست را خوانده بودم . فرهادی درباره فیلم حرف زد وحتی گفت برای نقش اول من را پیشنهاد داده است . از داستان فیلم وشخصیت جنوبی قاسم خوشم می آمد .
بازی فرخنژاد در فیلم «به رنگ ارغوان» هم مورد تحسین قرار میگیرد، فیلم جنجالیای که فرخنژاد در آن نقش یک مأمور اطلاعاتی را بازی میکند. «به رنگ ارغوان» پس از توقیف کامل در دوران ریاست جمهوری آقای خاتمی، در دوره ریاست جمهوری بعدی رفع توقیف و در بیست و هشتمین دوره جشنواره فیلم فجر برنده پنج سیمرغ بلورین ازجمله سیمرغ بلورین بهترین فیلم و بهترین کارگردانی شد و بازی حمید فرخنژاد در آن، بهشدت مورد توجه منتقدان و مخاطبان قرار گرفت.
در بیوگرافی حمید فرخ نژاد بهتر است بدانید او بعد از بازی در «عروس آتش» و «ارتفاع پست» تصمیم میگیرد که از تکرار بازیهایش جلوگیری کند. فرخ نژاد بازیگری بوده که اگرچه از سوی برخی مورد انتقاد قرار گرفته که نقشهایش را تکرار می کند ولی خود او به شدت سعی کرده که نقشهایش شبیه هم نباشد .مثلا پس از بازی در فیلم ارتفاع پست و عروس آتش بازی در فیلم دوئل به او پیشنهاد شد فیلمی که از خیلی از لحاظ بی نظیر بود تنها ترسی که باعث شد این کار را رد کند شباهت ظاهری شخصیت این فیلم بود با دو فیلم قبلی اش .
خود فرخ نژاد دراین باره گفته :« به جایش رفتم درتب بازی کردم که اشتباه کردم وفیلم خوبی از کار درنیامد .برای کار گردان دوئل احترام قائلم ولی این تصمیم غلط یک تصمیم درست حرفه ای بود .نمی خواستم جوری ادامه بدهم که تا دنبال یک آبادانی گشتند اول کار سوت بزنند که فرخ نژاد بیاید . رد کردن دوئل یکی از بزرگترین تصمیمهای زندگی ام بود .»
فرخنژاد همچنین اولین و تنها حضور تئاتری خود را در همین سالها و با بازی در نمایش «شب هزار و یکم» به کارگردانی بهرام بیضایی تجربه کرد تا کار با مشهورترین کارگردان و نمایشنامهنویس تاریخ تئاتر ایران را هم در کارنامه داشته باشد.
فرخنژاد و جشنواره فیلم مسکو
پس از شناخته شدن فرخنژاد با بازی در فیلمهای ابراهیم حاتمی کیا، بازی در فیلم «طبل بزرگ زیر پای چپ» ساخته کاظم معصومی اولین جایزه معتبر خارجی را برای او به همراه داشت. همانطور که پیشبینی میشد این فیلم با مضمون ضد جنگش مورد توجه جشنوارههای خارجی قرار بگیرد، «طبل بزرگ زیر پای چپ» در جشنواره فیلم مسکو مورد اقبال قرار گرفت و برای حمید فرخنژاد جایزه بهترین بازیگر مرد را به همراه داشت.
همکاری حمید فرخ نژاد با اصغر فرهادی
حمید فرخنژاد با بازی در فیلم «چهارشنبه سوری» به کارگردانی اصغر فرهادی بیشازپیش مورد توجه قرار گرفت. فرهادی که تا سال 1384 چندان نامآشنا نبود، با فیلم «چهارشنبه سوری» به چهرهای شناختهشده تبدیل شد. همچنین مورد توجه قرار گرفتن این فیلم در جشنواره فیلم فجر و جوایز متعددش، به بیش از پیش دیده شدن تمام عوامل این فیلم از جمله حکید فرخنژاد کمک کرد
تناقض های مرد معاصر ایرانی
«چهار شنبه سوری» به کارگردانی اصغر فرهادی یکی از مهترین فیلم هایی است که فرخ نژاد در آن بازی کرده است. او در این فیلم شخصیتی با عنوان مرتضی را بازی می کند. زمانی یکی از منتقدان مطرح در تحلیلی درباره بازی فرخ نژاد دراین فیلم نوشته بود: شخصیت مرتضی در «چهارشنبه سوری» با تکاپویی معنایافته که برای اغلب مردان ایرانی اشنا به نظر می رسد، این تکاپو صرفاً نه تنها مخفی کردن یک رابطه پنهانی بلکه در بعدی وسیع تر تلاش یک نسل از مردان ایرانی برای سامان بخشیدن به زندگی آشفته خود ان هم در آستانه گذر از جوانی است زمانی که احساس میکنند خانه و خانواده پاسخ گوی آن چه میخواهند داشته باشند نیست.
به گمانم زنان تماشاگر درشخصیت مرتضی یک مرد هوس باز میبینند و مردان در او مردی خسته که برای حفظ چیز هایی تلاش میکند که در عین بی علاقگی به آن ها وابسته شان شده ونمیتواند از ان ها دل بکند یا وظیفه اجتماعی اش این اجازه را به او نمی دهد؛ از این سو شاید شخصیت مرتضی در سینمای معاصر یکی از معدود نمونه هایی باشد که با وجود رو دست زدن به تماشاگر در انتهای فیلم حداقل من تماشاگر احساس بدی نسبت به او ندارم چون این احتمال رامی دهم که رابطه پنهانی او فرا تر از خیانت تنها یک رابطه عاطفی باشد و همین زن همسایه است که بر خلاف همسر خودش مژده نگران سلامتی و خانواده اوست. از طرف دیگر در شخصیت مرتضی به شکل تحسین برانگیزی بسیاری از خصوصیت های یک ایرانیه امروزی جمع شده است .شخصیت خسته و بی حوصله و عصبیه مرتضی با قد وبالای بلد حمید فرخ نژاد و چشم های گود افتاده و سیگاری که از لای انگشتانش نمی افتد نمونه ی معاصر مرد ایرانی است که تلاش معاش وجه تزویر گرایانه اش را تا حدی تعدیل میکند.
در ترسیم این شخصیت و دو رویی اش چنان مهارتی به کار رفته که مر تضی هم کار کرد شخصیت منفی درام را پیدا کند و هم به عنوان مردی که بسیاری ار ارزو هایش عملی نشده و زن و زندگی و آن خانه ی به هم ریخته برایش حکم جهنم را دارد تمامی واکنش هایش بازتاب جامعه ای بسته و سنتی باشد که راهی جز تزویر و ریا پیش پای اکثر شهروندانش نمی گزارد . به همین دلیل مرتضی در قالب شخصیتی که عملا میان دو دنیا گیر کرده شبیه مرده متحرکی است که سر گردانی بسیاری از مردان ایرانی را که میان سنت و مدرنیته میان وفاداری و خیانت به اصول اسیر مانده اند به بهترین شکل در چهارشنبه سوری به نمایش می گذارد.
سالهای کمفروغ در سینما، تجربه در تلویزیون
در بیوگرافی حمید فرخ نژاد میبینیم سالهای نیمه دوم دهه 80 سالهای کمفروغ فرخنژاد در سینما بود. او بعد از «چهارشنبه سوری» تا سال 1390 در 12 فیلم سینمایی بازی کرد که هیچکدام چندان مورد توجه قرار نگرفتند؛ جز بازی در «شب واقعه» به کارگردانی شهرام اسدی که برای حمید فرخنژاد جایزه بهترین بازیگر مرد پنجاه و چهارمین دوره جوایز سینمای آسیا و اقیانوسیه را به همراه داشت. البته شایعاتی درباره فیلم «شب واقعه» وجود دارد که در جشنواره فیلم فجر، قرار بر این بوده که جایزه نقش اول مرد به فرخنژاد برسد اما در آخرین ساعات به دلایل نامعلومی برنده این جایزه عوض میشود. او در این باره میگوید: «گاهی با خودم فکر میکنم که آیا واقعاً تحسین چنین آدمهایی و جایزه چنین جشنوارهای ارزش اینهمه کشمکش و هیاهو را دارد؟ تقریباً مطمئن شدهام که با خودم مشکل دارند نه بازیام.»
در این سالها فرخنژاد بیشتر با بازی در سریالهای تلویزیونی و شبکه خانگی دیده میشود. او که در سال 1378 اولین تجربه بازی در یک سریال تلویزیون را با بازی در سریال «آغوشهای خالی» ساخته وحید نیکخواه آزاد از سر گذرانده بود، در سال 1386 این بار در سریال تلویزیونیای به کارگردانی ابراهیم حاتمیکیا حضور یافت و پس از دو تجربه سینمایی با او، سومین تجربه مشترکشان را در سریال تلویزیونی «حلقه سبز» تجربه کرد. سریالی که در آن فرخنژاد نقشی متفاوت ایفا کرد و بیش از هر بازی دیگرش در این سالها، با بازی در این سریال مورد توجه قرار گرفت.
در بیوگرافی حمید فرخ نژاد آمده است او همچنین در سال 1389 اولین تجربه حضورش در یک سریال شبکه خانگی را تجربه کرد و با بازی در سریال «قلب یخی» به کارگردانی محمدحسین لطیفی – که اولین سریال بخش خصوصی ایرانی بود – مورد توجه قرار گرفت.
شروع درخشان حمید فرخ نژاد در دهه 90
فرخنژاد پس از چند سال کم فروغ در سینما، در سال 90 باز هم نام خود را بر سر زبانها انداخت. او با بازی در دو نقش متفاوت در فیلمهای «روزهای زندگی» ساخته پرویز شیخ طادی و «گشت ارشاد» به کارگردانی سعید سهیلی مجددا توجه منتقدین سینما را به خود جلب کرد. هرچند حواشی مربوط به توقیف و عدم اکران «گشت ارشاد» و بیتوجهی داوران جشنواره فجر به بازی فرخنژاد در «روزهای زندگی» برای او جایزهای به همراه نداشت، اما این نقشهای متفاوت در ژانرهای کمدی و دفاع مقدس، تحسین بسیاری را از جانب منتقدین و مخاطبان برای او به همراه داشت و حتی تمجید سختگیرترین منتقدان سینمای ایران، از جمله مسعود فراستی را موجب شد.
سال 91 دومین سیمرغ بازیگری و سومین سیمرغ فرخنژاد در مجموع را به همراه داشت. فرخنژاد برای بازی در فیلم «استرداد» ساخته علی غفاری، برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد از سی و یکمین دوره جشنواره فیلم فجر شد. هرچند اغلب منتقدین جوایز فیلم استرداد در جشنواره فجر را حاصل محافظهکاری داوران جشنواره میدانند اما بههرحال میتوان به دلیل نادیده گرفته شدن بازی فرخنژاد در فیلمهای «گشت ارشاد» و «روزهای زندگی» این جایزه را حق او دانست.
در بیوگرافی حمید فرخ نژاد میخوانیم: او در ادامه سالهای بازیگری خود در دهه 90، با بازی در فیلمهایی مانند «زندگی مشترک آقا و خانم محمودی»، «مردن بهوقت شهریور»، «خوب، بد، جلف»، «هیهات» ، «گشت ارشاد 2»، «تگزاس»، «لاتاری» به درخشش خود ادامه داد تا اینکه امروز بهعنوان یکی از بهترین بازیگران سینمای ایران شناخته میشود.
ناکامی حمید فرخ نژاد در سریال میدان سرخ
او پس از تجربه شکست خورده «قلب یخی» در هیچ سریالی بازی نکرد و پس از مدتها غیبت در این مدیوم، جلوی دوربین «میدان سرخ» رفت. حضور در این سریال پس از حدود ۹ سال غیبت این بازیگر در نمایش خانگی و ایفای نقشی جدی در «میدان سرخ» فرصت خوبی برای حمید فرخنژاد بود، اما نتیجه طور دیگری رقم خورد. فرخنژاد نیز مانند بهرام افشاری سابقه بازی در آثار کمدی و غیرکمدی را دارد. این بازیگر در «میدان سرخ» نقش شخصیتی به نام «پاپ» را بازی میکند که سردسته یک گروه تبهکار است. این کاراکتر کاملا جدی نیست و به ویژه در ارتباط با دوستانش گاهی کمی شوخطبعی هم دارد. فرخنژاد در این سریال، بازی ضعیفی ندارد اما از طرفی هم نمیتوان گفت عملکرد متفاوت و غافلگیرکنندهای داشته است. در نتیجه «پاپ» در کارنامه این بازیگر، شخصیتی به یادماندنی و ویژه نخواهد بود و بازی او در نقش این کاراکتر نیز جزو بازیهای خوب او محسوب نمیشود.
کارگردانی حمید فرخ نژاد
«سفر سرخ» اولین و تنها تجربه فرخنژاد بهعنوان کارگردان است. او همچنین فیلمنامه این فیلم را هم نوشته است. « سفر سرخ» که در سال 1379 به تهیهکنندگی صداوسیما ساخته شد، این فیلم ضد جنگ سالها برای اکران منتظر ماند و سرانجام بعد از ده سال در بیست و نهمین جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمد. این فیلم که از نگاه منتقدین فیلم ضعیفی بود، در این جشنواره توفیق پیدا نکرد.
شما در حال مطالعه بیوگرافی حمید فرخ نژاد در بازیگرآنلاین هستید برای اطلاعات بیشتر با ما تا پایان این مطلب همراه باشید.
لیست آثار هنری حمید فرخ نژاد
در ادامه بیوگرافی جمید فرخ نژاد بازیگر تگزاس باید بگوییم در جدولهای جداگانه میتوانید فهرست آثاری که او در آنها به هنرنمایی پرداخته است را مشاهده کنید.
آثار سینمایی حمید فرخ نژاد
سال تولید | نام فیلم | کارگردان | نقش |
---|---|---|---|
۱۳۶۹ | در کوچههای عشق | خسرو سینایی | |
۱۳۷۸ | عروس آتش | خسرو سینایی | فرحان |
۱۳۸۰ | ارتفاع پست | ابراهیم حاتمیکیا | قاسم |
۱۳۸۱ | تب | رضا کریمی | |
۱۳۸۳ | به رنگ ارغوان | ابراهیم حاتمیکیا | هوشنگ |
۱۳۸۳ | طبل بزرگ زیر پای چپ | کاظم معصومی | حافظ |
۱۳۸۴ | صحنه جرم، ورود ممنوع | ابراهیم شیبانی | سرگرد امیر پارسا |
۱۳۸۴ | چهارشنبه سوری | اصغر فرهادی | مرتضی |
۱۳۸۶ | حقیقت گمشده | محمد احمدی | مسعود کیا |
۱۳۸۶ | آتشکار | محسن امیریوسفی | سهراب |
۱۳۸۷ | پوسته | مصطفی آل احمد | |
۱۳۸۷ | پوست موز | علی عطشانی | |
۱۳۸۷ | حریم | رضا خطیبی | |
۱۳۸۸ | همبازی | غلامرضا رمضانی | |
۱۳۸۸ | شب واقعه | شهرام اسدی | دریاقلی |
۱۳۸۸ | بیداری رؤیاها | محمدعلی باشه آهنگر | جلیل |
۱۳۸۸ | دموکراسی تو روز روشن | علی عطشانی | ستوده |
۱۳۸۸ | شکلات داغ | حامد کلاهداری | کیوان |
۱۳۸۸ | در انتظار معجزه | رسول صدرعاملی | |
۱۳۸۹ | پریناز | بهرام بهرامیان | زکریا |
۱۳۹۰ | گشت ارشاد | سعید سهیلی | عباس آقا |
۱۳۹۰ | روزهای زندگی | پرویز شیخطادی | |
۱۳۹۰ | دوباره با هم | روزبه حیدری | |
۱۳۹۰ | زندگی خصوصی آقا و خانم میم | روحالله حجازی | |
۱۳۹۰ | استرداد | علی غفاری | سرهنگ تکین |
۱۳۹۱ | زندگی مشترک آقای محمودی و بانو | روحالله حجازی | |
۱۳۹۱ | بشارت به یک شهروند هزاره سوم | محمدهادی کریمی | |
۱۳۹۲ | مردن به وقت شهریور | هاتف علیمردانی | |
۱۳۹۳ | چاقی | راما قویدل | رامین |
۱۳۹۴ | یاسین | حامد امرایی | |
۱۳۹۴ | مشکل گیتی | بهرام کاظمی | ایرج |
۱۳۹۴ | خوب، بد، جلف | پیمان قاسم خانی | سرگرد شادمان |
۱۳۹۴ | هیهات | روحالله حجازی و هادی مقدمدوست و دانش اقباشاوی و هادی نائیجی | |
۱۳۹۵ | گشت ارشاد ۲ | سعید سهیلی | عباس آقا |
۱۳۹۵ | میلیونرمیامی | مصطفی احمدی | |
۱۳۹۶ | خانم یایا | عبدالرضا کاهانی | مرتضی |
۱۳۹۶ | تگزاس | مسعود اطیابی | دایی هوشنگ |
۱۳۹۶ | لاتاری | محمدحسین مهدویان | مرتضی |
۱۳۹۶ | دختر شیطان (فیلم ۱۳۹۶) | قربان محمدپور | فرهاد |
۱۳۹۷ | سمفونی نهم | محمدرضا هنرمند | نویسنده |
۱۳۹۷ | سامورایی در برلین | مهدی نادری | جمشید سامورایی |
۱۳۹۸ | زنبورکارگر | «افشین صادقی» | |
۱۳۹۸ | ملاقات با جادوگر | «حمید بهرامیان» |
حمید فرخ نژاد در نمایش خانگی
سال تولید | نام فیلم | کارگردان | نقش |
---|---|---|---|
۱۳۸۹ | قلب یخی (فصل اول) | محمدحسین لطیفی | فرهاد |
۱۳۹۰ | قلب یخی (فصل دوم) | محمدحسین لطیفی | فرهاد |
۱۴۰۰ | میدان سرخ | ابراهیم ابراهیمیان | پاپ (رفیع پاپیره) |
۱۴۰۰ | نوبت لیلی | روحالله حجازی | همایون |
۱۴۰۰ | شبکه مخفی زنان (مجموعه نمایش خانگی) | افشین هاشمی |
نویسندگی حمید فرخ نژاد
سال تولید | نام اثر | کارگردان |
---|---|---|
۱۳۷۸ | عروس آتش | خسرو سینایی |
۱۳۷۹ | سفر سرخ | حمید فرخنژاد |
آثار تلویزیونی حمید فرخ نژاد
سال تولید | نام سریال | کارگردان |
---|---|---|
۱۳۷۸ | آغوشهای خالی | وحید نیکخواه آزاد |
۱۳۸۶ | حلقه سبز | ابراهیم حاتمیکیا |
۱۳۸۹ | حبیب | داریوش یاری |
۱۳۸۹ | گمشده | راما قویدل |
مدیر تولید
سال تولید | نام اثر | کارگردان |
---|---|---|
۱۳۷۶ | کوچه پاییز | خسرو سینایی |
کارگردانی حمید فرخ نژاد
سال تولید | نام اثر |
---|---|
۱۳۷۹ | سفر سرخ |
تئاتر حمید فرخ نژاد
سال تولید | نام تئاتر | کارگردان | نقش |
---|---|---|---|
۱۳۸۳ | شب هزار و یکم | بهرام بیضایی | ضحاک |
جوایز و افتخارات حمید فرخ نژاد
- برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد و بهترین فیلمنامه هجدهمین دوره جشنواره فیلم فجر برای فیلم عروس آتش – (۱۳۷۸)
- برنده جایزه تندیس زرین جشن خانه سینما بهترین فیلمنامه و بهترین بازیگر نقش اول مرد برای فیلم عروس آتش – (۱۳۷۹)
- برنده جایزه بهترین بازیگر مرد جشنواره فیلم کارلووی واری برای فیلم عروس آتش – (۲۰۰۰)
- برنده جایزه بهترین بازیگر جشنواره سینمای خانواده برای بازی در فیلم ارتفاع پست – (۱۳۸۱)
- کاندید جایزه تندیس زرین جشن خانه سینما بهترین بازیگر نقش اول مرد برای فیلم ارتفاع پست – (۱۳۸۱)
- برنده جایزه بهترین بازیگر سال به انتخاب منتقدان مجله فیلم (۱۳۸۰ و ۱۳۸۱)
- برنده جایزه بهترین بازیگر نقش اول مرد جشنواره بینالمللی فیلم مسکو برای فیلم طبل بزرگ زیر پای چپ – (۲۰۰۶)
- نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد بیست و چهارمین دوره جشنواره فیلم فجر برای فیلم چهارشنبه سوری – (۱۳۸۴)
- نامزد جایزه تندیس زرین جشن خانه سینما بهترین بازیگر نقش مکمل مرد برای فیلم چهارشنبه سوری – (۱۳۸۵)
- برنده جایزه بهترین بازیگر مرد پنجاه و چهارمین دوره جوایز سینمای آسیا و اقیانوسیه برای فیلم شب واقعه – (۲۰۱۰)
- برنده جایزه تندیس حافظ بهترین بازیگر مرد برای فیلم به رنگ ارغوان – (۱۳۸۹)
- برنده جایزه بهترین بازیگر مرد یازدهمین دوره جشنواره فیلم دفاع مقدس برای فیلمهای دموکراسی تو روز روشن و شب واقعه – (۱۳۸۹)
- نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد از جشنوارهٔ فیلم فجر برای فیلم گشت ارشاد – (۱۳۹۰)
- برنده جایزه بهترین بازیگر مرد اولین دوره جشنواره جام جم برای فیلم حبیب – (۱۳۹۰)
- برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد سی و یکمین دوره جشنواره فیلم فجر برای فیلم استرداد – (۱۳۹۱)
- نامزد تندیس بهترین بازیگر مرد دوازدهمین دوره جشنواره دفاع مقدس برای فیلم روزهای زندگی – (۱۳۹۱)
- نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد سی و پنجمین دوره جشنواره فیلم فجر برای فیلم خوب بد جلف – (۱۳۹۵)
صفحه اینستاگرام حمید فرخ نژاد
حمید فرخ نژاد ، از سلبریتی های فعال در اینستاگرام بوده و ظرف چند سال اخیر قریب به 720 پست به اشتراک گذاشته که بررسی اینستاگرامش، در واقع مروری است بر بیوگرافی حمید فرخ نژاد و یک دهه فعالیت هنری ایشان در عرصه سینما و تلویزیون و شبکه نمایش خانگی. لذا برای آشنایی با سبک زندگی دیجیتالی حمید فرخ نژاد و پشت صحنه فیلم ها و سریال هایی که ایشان در آن نقش آفرینی کرده است و بیوگرافی حمید فرخ نژاد، به اینستاگرامش مراجعه کنید.آدرس اینستاگرام حمید فرخ نژاد @hamid.farrokhnezhad می باشد که 2میلیون و 100 هزار دنبال کننده دارد.