وداع باشکوه با شوکت هنر ایران ؛ ژاله علو در قلب تاریخ هنر ماندگار شد + تصاویر
به گزارش بازیگر 360 ، پیکر ژاله علو، هنرمند پیشکسوت و نامآشنای تئاتر، سینما، رادیو و تلویزیون ایران، در مراسمی باشکوه از مقابل تالار وحدت تشییع و به سمت قطعه هنرمندان بهشت زهرا (س) بدرقه شد. در این مراسم که در پنجم دیماه برگزار شد، جمعی از هنرمندان، مسئولان فرهنگی و دوستداران این هنرمند فقید حضور داشتند تا آخرین وداع را با بانوی هنرمند انجام دهند.
مراسم با تلاوت آیاتی از قرآن و پخش صدای خاطرهانگیز ژاله علو آغاز شد که در آن، به حاضران خوشآمد میگفت. در این بدرقه پر از احساس، سخنانی از سوی هنرمندان و مسئولان فرهنگی در تجلیل از مقام هنری و انسانی ژاله علو بیان شد.
شهین نجفزاده: اسطورهای را از دست دادیم
شهین نجفزاده، صداپیشه و بازیگر، با بغضی در گلو، از ژاله علو به عنوان «بانوی نور، شعر و شور» یاد کرد و گفت: «نوری که در وجود ایشان روشن شد و همه از نور وجود او سرمست شدیم.» او رادیو، به ویژه رادیو نمایش را خانه اول ژاله علو دانست و از خاطرات شیرین او در استودیو شماره هشت رادیو سخن گفت.
نجفزاده همچنین از مدیران صدا خواست که قدر هنرمندان پیشکسوت را بدانند و تلاش کنند هنر والای آنان را از ابتذال حفظ کنند.
مسعود فروتن: صدای ژاله علو، بخشی از خاطرات کودکی ما بود
مسعود فروتن، کارگردان تلویزیونی و از همکاران قدیمی ژاله علو، با بیان اینکه «غم عالم به دلم چنگ میزند»، بخشی از خاطرات خود را با این هنرمند فقید مرور کرد. او یادآور شد که در دوران کودکی که رادیو تنها وسیله سرگرمی بود، صدای ژاله علو را میشنید و همواره مشتاق دیدار او بود. فروتن با اشاره به نظم و حساسیتهای علو در کار هنریاش، گفت: «او مرگ ندارد. او همواره رادیو را خیلی دوست میداشت و آن را خانه خود میدانست.»
ابوالحسن تهامی: صدایش در میان هزاران صدا متمایز بود
ابوالحسن تهامی، دوبلور و گوینده پیشکسوت، از ژاله علو به عنوان کسی یاد کرد که نام «شوکت» برازنده او بود. وی صدا و شخصیت ژاله علو را بینظیر دانست و گفت: «صدای ویژه او در میان هزاران صدا متمایز و زیبا بود.»
تهامی از نقشآفرینیهای علو در سینما و همچنین دوران طلایی دوبله ایران یاد کرد و از همکاری افتخارآمیز خود با وی گفت. او در پایان سخنانش، روح ژاله علو را شاد خواند و گفت: «او به ساحل جاودانگی رسید و همواره یادش با ماست.»
بهزاد فراهانی: مجسمهای از ژاله علو در استودیو ۸ نصب کنید
بهزاد فراهانی، بازیگر و کارگردان تئاتر، با اشاره به اینکه شاگرد دهه ۴۰ ژاله علو بوده، از او به عنوان «درخت پربار رادیو» یاد کرد. فراهانی گفت: «شیوه آموزشی ایشان به گونهای بود که از ذهن بیرون نمیرفت. ایشان تحلیل و اندیشه را به ما آموزش داد.»
او با تاکید بر مهربانی و عشق ژاله علو به کارش، از وزیر ارشاد و معاونت هنری خواست که با نصب مجسمهای از این هنرمند در مقابل استودیو هشت، به او ادای احترام کنند و گفت که در صورت نبود بودجه، هنرمندان قدیمی رادیو حاضر به تامین هزینه ساخت مجسمه هستند.
فاطمه مهاجرانی: ژاله علو از مرگ ترسی نداشت
فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت، ضمن ابراز تاسف از درگذشت ژاله علو، از مهربانی، نظم و دقت این هنرمند در کارش گفت. او با اشاره به شعر مولانا «مرگ اگر مرد است گو پیش من آی * تا در آغوشش بگیرم تنگ؛ تنگ» اظهار داشت: «هنرمندی که همه ذوق و قریحه خود را در شعر، سینما و گویندگی به کار برده، از مرگ ترسی ندارد.» مهاجرانی سخنان فراهانی در مورد ساخت مجسمه را تایید کرد و قول پیگیری داد.
ایرج راد: ژاله علو، نماد اخلاق و پاکی بود
ایرج راد، بازیگر پیشکسوت، ژاله علو را «انسان بزرگ و والایی» خواند و گفت: «او امروز جایگاه ارزشمندی را در تاریخ هنر ایران رقم زده است.» راد با تاکید بر اینکه ژاله علو نه تنها هنرمندی ماندگار، بلکه نمادی از اخلاق، روح ایرانی و پاکی بود، گفت: «اگر ژاله علو تاثیرگذار بود به خاطر روح بلندش در این دنیا بود.»
در ادامه، یادداشت شاهرخ رزمجو، فرزند ژاله علو، توسط فریدون محرابی خوانده شد و سپس پیکر این هنرمند فقید، با احترام به سمت قطعه هنرمندان بهشت زهرا (س) بدرقه شد.
اتابک نادری، سرپرست اداره کل هنرهای نمایشی نیز در پیامی درگذشت ژاله علو را تسلیت گفت و از نقش بیبدیل او در اعتلای هنرهای نمایشی ایران یاد کرد.