آرزوی شهاب حسینی برای سینمای ایران چیست؟

به گزارش بازیگر 360 ، شهاب حسینی، بازیگر سینمای ایران که در حال حاضر فیلم «رها» و سریال «آبان» را در حال اکران و پخش دارد، در گفتوگویی با برنامه «کافه آپارات»، درباره انگیزههای خود برای انتخاب نقشها گفت: «اگر مفهوم یک فیلمنامه روی کاغذ، من را بهعنوان یک بازیگر جذب نکند، حتی در برابر کوهی از طلا هم حاضر نیستم آن نقش را ایفا کنم.»
او همچنین درباره حضور بهروز وثوقی در فیلم «آشغالهای دوستداشتنی» گفت: «روزی که محسن امیریوسفی طرح این داستان را با ما مطرح کرد، گفت تصور کنید بهروز وثوقی نقش پدر این خانواده را ایفا میکند. قند در دل همه ما آب شده بود و با خودمان میگفتیم کاش بشود.»
حسینی در ادامه با اشاره به دیداری که با بهروز وثوقی داشته است، درباره علاقه خود به این بازیگر گفت: «آقای وثوقی همواره با تحلیل سراغ خلق شخصیت میرفت. زمانی حرف تلخی را به من زد که واقعا جگرم آتش گرفت. آقای وثوقی میگفت من زمانی از کار بیکار شدم و نتوانستم کارم را ادامه دهم که تازه متوجه شدم چگونه میتوان یک شخصیت خلق کرد.»
این بازیگر درباره تجربه ناتمام همکاریاش با سعید روستایی در فیلم «متری شیش و نیم» گفت: «زمان تولید «متری شیش و نیم» و در فرآیند نگارش فیلمنامه آن، حدود یک ماه با آن تیم همراه بودم و قرار بر همکاری هم بود اما همان زمان حرفم این بود که بهتر است تغییر حالتی در این شخصیت از ابتدا تا انتهای داستان ببینیم.»
حسینی درباره دریافت جایزه بازیگری جشنواره کن برای فیلم «فروشنده» گفت: «شب قبل از برگزاری آیین اختتامیه، راز و نیازی با خدا داشتم و در خلوتم گفتم چرا همیشه باید ما برای خارجیها دست بزنیم؟ چرا این افتخار نصیب خود ما نمیشود؟ شکر خدا این اتفاق در اختتامیه افتاد و آن رأی از پاکت داوران بیرون آمد.»
وی درباره واکنش اعتراضی خود به نتایج داوری جشنواره فیلم فجر گفت: «نگاه من این نیست که اعمال نظر مستقیم روی نظرات داوران وجود دارد اما از آنجایی که قبل از این جشنواره در هیأت داوران جشنواره فیلمکوتاه تهران هم حضور داشتم، احساس میکردم فیلمهایی که از نظر فنی و هنری مورد توجه داوران نبودهاند، صرفا به دلیل دنبال کردن منویات خاص، خارج از چارچوب داوری مورد حمایت قرار میگیرند.»
بازیگر فیلم «رها» درباره حاشیههای مرتبط با سیمرغ بهترین فیلم از نگاه تماشاگران فجر گفت: «امروز آمارها مشخص است. فیلمی که سیمرغ بهترین فیلم از نگاه تماشاگران را گرفت، به شهادت دوستانی که دستاندرکار سالنهای سینما بودند، حتی موفق نشد سانسهای نمایش خودش را پر کند، چه رسد به اینکه بخواهد سانسهای فوقالعاده هم داشته باشد.»
حسینی در بخش دیگری از این گفتوگو تأکید کرد: «یکی از آرزوهای من این است که در سینمای ایران چیزی به نام پروانه ساخت نداشته باشیم. واقعا دیگر نمیشود ۷ نفر بنشینند و درباره یک فیلم تصمیم بگیرند. عرف جامعه میتواند به ما بگوید یک فیلم چگونه باید باشد.»
وی افزود: «امیدوارم روزی ما «حذف کردن دیگری» را از ذهنمان پاک کنیم و این حق را برای همه آدمها قائل باشیم که بهدلیل آنکه شرف حضور در این دنیا پیدا کردهاند، صاحب حق و حقوقی هستند.»
این بازیگر و کارگردان سینما با اشاره به برخی تنگنظریها در حوزه فرهنگ و سینما گفت: «واقعا تعجبم از این است برخی ترسها از چیست؟ اگر درباره واقعیتهای تلخ درون خانه خودمان، با خودمان حرف بزنیم، مگر ترس دارد؟ چه اشکالی دارد؟»
حسینی درباره تجربه ایفای نقش متفاوت در فیلم «حوض نقاشی» گفت: «وقتی به رغم میل قلبیام بازی در این فیلم را پذیرفتم، به کشف بزرگی رسیدم. بهخصوص که چنین نقشی را بازیگران بزرگی مانند داستین هافمن و شان پن به بهترین شکل ایفا کرده بودند و چیزی برای بازیگران دیگر باقی نگذاشتند!»