در این بخش بیوگرافی امین تارخ بازیگر معروف سینما و تلویزیون را مرور میکنیم. بیوگرافی امین تارخ از بازیگران مرد خوب و توانمند کشورمان که بیشتر او را با سریال اغما به یاد می آوریم ، به همراه اطلاعاتی از زندگی شخصی و هنری او با عکس های شخصی او و خانواده اش را میبینیم.امروز از 0 تا 100 با بیوگرافی امین تارخ آشنا میشویم. در ادامه با بازیگرآنلاین همراه باشید.
امین تارخ متولد چه سالی است؟
امین تارخ مجرد است یا متاهل؟
امین تارخ فعالیت خود را از چه سالی آغاز کرد؟
تحصیلات امین تارخ چقدر است؟
خلاصه بیوگرافی امین تارخ
نام اصلی | امین تارخ |
تاریخ تولد | 20 مرداد 1332 |
محل تولد | شیراز |
محل زندگی | تهران |
تحصیلات | لیسانس هنرهای نمایشی و فوق لیسانس مدیریت فرهنگی |
پیشه | بازیگر، مدرس بازیگری |
سالهای فعالیت | 1354 تاکنون |
همسر | منصوره شادمنش |
فرزندان | ۳ فرزند(نیما، مانی، نامی) |
قد | 177 سانتی متر |
درگذشت | ۲ مهر ۱۴۰۱ (۶۹ سال) |
علت فوت | سکته قلبی |
بیوگرافی امین تارخ
روز دوم مهرماه با خبر فوت ناگهانی امین تارخ همراه بود، هنرمندی که همواره الگو و معلم مناسبی برای هنر و تفکر هنرمندان بعد خود است. استاد مسلم بازیگری در عرصه تئاتر سینما و تلویزیون که ستاره های زیادی را به عرصه هنر ایران معرفی کرده است. وی یکی از هنرمندان صاحب سبک در ایران است که توانسته در صدر برترین بازیگران ایرانی قرار گیرد.امین تارخ هنرمندی ارزشمند بود که هیچ خاطرهای جز بازیهای فاخر، نظرات سنجیده و خاطرات خوش برای ما به یادگار نگذاشت.
بازیهای امین تارخ در اکثر آثار ملی و فاخر ایران باعث میشود تا یاد او هیچگاه از هنر این مرزوبوم فاصله نگیرد، همچنین کار با کارگردانان بزرگ ایرانی و البته معرفی بازیگران سرشناس به هنر ایران از دیگر مواردی است که این هنرمند فقید را به عنصری مهم در هنر انقلاب اسلامی تبدیل میکند.در ادامه بازیگرآنلاین را دنبال کنید تا نگاهی به بیوگرافی امین تارخ داشته باشیم.
در بیوگرافی امین تارخ امده است: وی متولد 20 مرداد 1332 در محلهٔ «سردوزک» شیراز ، بازیگر سینما و تلویزیون است
در بیوگرافی امین تارخ لازم به ذکر است: وی فارغ التحصیل دانشکده هنرهای نمایشی در دانشگاه تهران و فوق لیسانس مدیریت فرهنگی می باشد که موسس اولین مدرسه بازیگری در ایران است
امین تارخ بازیگری صاحب سبک است و به عنوان هنرپیشه آزاد به فعالیت میپردازد. او نقشهای مختلف و مهمی را در فیلمها، سریالهای تلویزیونی و تئاتر ایفا کردهاست. وی هم به عنوان هنرپیشه و هم به عنوان عضو هیئت داوری در جشنوارههای ملی مختلف و همینطور به عنوان عضو هیئت مدیره خانه سینما حضوری فعال داشتهاست. او همچنین به عنوان میهمان به جشنوارههای مسکو، ژاپن و آلمان دعوت شدهاست.
قد امین تارخ
در بیوگرافی امین تارخ جالب است بدانید قد او 177 سانتی متر است.
شروع با تئاتر مدرسه
در دوران دبیرستان یک روز به تماشای نمایشی در مدرسه نشستم که به قدری آن نمایش برایم جذاب آمد که ناخودآگاه حس کردم من هم جزوی از آن اثرم
از بچه های نمایش مدرسه خواستم که اگر از این به بعد برنامه ای دارند روی من هم حساب باز کنند ، خیلی زود من هم به این جمع اضافه شدم و توانستم به عنوان بهترین بازیگر تئاتر در استان هم انتخاب شوم
بیوگرافی خانواده امین تارخ
در بیوگرافی امین تارخ درباره ی خانواده اش امده است: بچه پنجم بودم و در محله قدیمی سدوزک شیراز به دنیا آمدم ، به گفته پدر و مادرم اصلا بازیگوش نبودم گویا دوران کودکی ام را با مظلومیت زیادی گذراندم
زندگی در زابل سیستان
در سال 1338 وقتی 6 سالم بود پدرم از شیراز به سیستان بلوچستان منتقل شد و فکر کنید در دهه 40 آنجا چه وضعیتی داشت ، اطرافمان پر از عقرب و شپش بود.
به هر حال سه سال زندگی را در زابل و خاش تحمل کردیم و بعد از آن به شیراز برگشتیم.
اقوام هنرمند امین تارخ
- پری امیرحمزه (مادر زن) – بازیگر
- منصوره شادمنش (همسر) – بازیگر
- مسعود کرامتی (باجناق) – کارگردان – بازیگر
- فرخنده شادمنش (خواهر زن) – بازیگر
- مهدی تارخ (برادر) – بازیگر
- نیما تارخ (فرزند) – کارگردان
- مانی تارخ (فرزند) – کارگردان
- نامی تارخ (فرزند) – موسیقی
ازدواج و وضعیت تاهل امین تارخ
بیشترین جستجوها در بیوگرافی امین تارخ درباره همسر ایشان است که شما عزیزان میخواهید بدانید همسر ایشان کیست.
امین تارخ سال 1356 وقتی 24 ساله بود با همکار بازیگرش منصوره شادمنش در تئاتر و دانشگاه آشنا و در نهایت باهم ازدواج کردند
ثمره این زندگی هنری سه فرزند پسر بنام های نیما ، مانی و نامی است و مادرزنش خانم پری امیر حمزه نیز از بازیگران باسابقه می باشد
فرزندان هنرمند
دو فرزند اولش بنام نیما و مانی به بازیگری علاقه مند بودند و فعالیت هایی پدر را ادامه دادند اما پس از مدتی به سمت کارگردانی کشیده شدند اما آنرا هم ول کردند.
پسر کوچکش نامی به موسیقی علاقه دارد و در این حوزه از گیتاریست های موفقی است.
علایق و حقایقی درباره امین تارخ
در ادامه بیوگرافی امین تارخ مروری میکنیم بر علایق و حقایقی درباره ی او.با ما همراه باشید.
موسس اولین مدرسه
بعد از فعالیت های متعدد امین تارخ در هنر ایران زمین، وی به تربیت نسل بعدی سینمای انقلاب روی آورد و در سال ۱۳۷۳، اولین مدرسه بازیگری را به نام کارگاه آزاد بازیگری در تهران تأسیس کرد، اتفاقی که حضور تارخ در سینمای ایران را حتی بعد از فوت ناگهانیاش ادامه خواهد داد.
تعداد زیادی از هنرمندان فعلی و سوپراستارهای سینمایی آموزشدیده امین تارخ هستند، هنرمندانی که امیدواریم جدای از هنر بازیگری منش شخصی این هنرمند فقید را نیز سرلوحه کار خود قرار دهند.منشی که همواره توسط امین تارخ با جمله «گر برای کسب نام؛ شهرت و ثروت به هنر بازیگری روی آوردهاید از همین دری که آمدید خارج شوید. جسم انسان فانی است؛ اما تفکر و نامش میتواند ابدی باشد» در کلاس بازیگری مطرح میشد.
تعدادی از فارغالتحصیلان کارگاه آزاد بازیگری تا سال ۱۳۸۷، جوایز هنرپیشهٔ برتر در رویدادهای مختلف را به خود اختصاص دادهاند.دانشآموختگانی مانند: حبیب رضایی، مهتاب کرامتی، ترانه علیدوستی، شهاب کسرایی، پوریا پورسرخ، مریم بوبانی، بیتا بادران، غزل صارمی، مجید مشیری، رامین راستاد، مهدی امینیخواه، شبنم مقدمی، شهرام قائدی، بیتا سحرخیز، شهناز شهبازی، مینا احمدوند، پاشا رستمی، فرانک حیدریان و مجید واشقانی از این مؤسسه وارد عرصه بازیگری شدهاند. این مؤسسه در سال ۱۳۷۹ اقدام به برقراری ارتباط با سایر مدارس بینالمللی آموزش بازیگری کرد و امین تارخ به مرکز فیلیندرز درامای استرالیای جنوبی دعوت شد. او دو سال نیز به عنوان مدرس در این دانشگاه تدریس کردهاست.
طعم شهرت
شهرت اتفاق خوشایندی است اما مانند هر چیز دیگری در این دنیا این شما هستید که چطور از آن استفاده می کنید یا چطور با آن و حواشی اش کنار می آیید
من به نوعی خیلی زود از همان دوران دانشجویی با نمایش ایاگو که بسیار از آن استقبال شد و حتی بازی در مطبوعات مورد توجه قرار گفت شروع شد
جایزه هنرمند ملی
امین تارخ از سال 1376 بعنوان یکی از چهره های احیا کننده تئاتر ایران شناخته شد و در هجدهمین جشنواره تئاتر و فیلم فجر از اعضای هیت داوران بود
ایشان در سال 1378 وقتی 46 ساله بود موفق به دریافت لوح افتخار هنرمند ملی شد
راه خوشبختی
بنظرم می شود با کنترل خشم ، مقابله با هوس های زودگذر ، عبور از تنبلی و سستی ، دیدن داشته هایم و شاکر بودن به آرامش و خوشبختی دست پیدا کرد
باور کنید حرف هایم شعار نیستند این ها واقعیت های زندگی هستند که متاسفانه به حاشیه رفته اند
چهره ی برتر احیای تئاتر
تارخ از سال ۱۳۷۶ به عنوان یکی از چهرههای برتر احیای تئاتر ایران شناخته شد. او در هجدهمین جشنوارهٔ تئاتر و فیلم فجر هم به عنوان یکی از اعضای هیئت داوران و هم به عنوان یکی از کارگردانهای هنری حضور یافت
دوری امین تارخ از تلویزیون
امین تارخ که در سریالهایی چون «معصومیت از دست رفته»، «جراحت» و «اغماء» ایفای نقش کرده است، درباره علت دوری طولانیمدت از تلویزیون، اظهار کرد: در این سالها پیشنهادهای بسیاری برای بازی در تلویزیون شده است اما بنده در شرایطی هستم که قرار نیست اشتباهات غیرقابل برگشت مرتکب شوم؛ بنابراین همکاری ام را با تلویزیون کم کردم و مثلا از ۲۰ پیشنهاد، یک پیشنهاد را انتخاب کردم.
تلویزیون کارهای رمضان را جدی تر میگیرد
این بازیگر درباره حضور پررنگ در سریالهای رمضانی، توضیح داد: من کارم بازیگری است چه ایام رمضان باشد، چه عید و چه مناسبتهای دیگر. حال اگر به شکل تصادفی چندین کار رمضانی داشتهام به این دلیل بوده است که تلویزیون کارهای ماه رمضان را جدیتر میگیرد. تلویزیون اصولا در این مناسبت بودجه بیشتری قائل میشود و سوژههای قابل طرح را انتخاب میکند و اصولا ریسک بیشتری میکند.
به عنوان مثال در سریال «اغماء» خیلی بحث بود که اساسا قضیه شیطان و ابلیس مطرح شود و بالاخره این ریسک را کردند و مطرح کردند و در ماه مبارک میتوانستند این کار را بکنند و یا کار «جراحت» که یک فردی فرد دیگر را دوست دارد و پیش از محرمیت با مشکلاتی مواجه میشوند که این مساله مطرح شد و هیچ اتفاق بدی هم نیفتاد.
رابطه دوطرفه تارخ و سینمای بعد از انقلاب
فارغ از تمامی این نکات امین تارخ که شروع مسیر درخشانش در سینمای بعد از انقلاب بوده و در این فضا به قله هنر متعهد رسیده و البته نقش بسیاری در اعتلای این فضا دارد؛ میشود گفت امین تارخ و هنر بعد از انقلاب -از سینما گرفته تا تلویزیون- دِینی دوطرفه بر گردن یکدیگر دارند، هم تارخ در فضای بالنده هنر پویای بعد از انقلاب رشد کرده و هم سینما بعد از انقلاب با درخشش این هنرمند متعهد مسیر ترقی را پیموده است.
مهاجرت به تهران و شروع فعالیت هنری امین تارخ
سال 1351 در 19 سالگی بعد از قبولی در دانشگاه راهی تهران شد. شروع کار تارخ مانند بسیاری از هنرمندان موفق هنرنمایشی از تئاتر است، مطابق با اطلاعات موجود، نمایش لورنزاچیو در سال ۱۳۵2 اولین عصر نمایشی وی بر صحنه تئاتر و نقطه شروع زندگی هنری امین تارخ است؛ بعدازاین نمایش آثار دیگری از امین تارخ بر صحنه تئاتر به چشم میخورد اما شاید تلهتئاتر «ارثیه ایرانی» نوشته اکبر رادی نقطه عطفی در کارنامه هنری تارخ باشد، تلهتئاتری که سال ۱۳۵۶ از تلویزیون ملی ایران پخش شد و تارخ را به جامعه هنری ایران معرفی کرد.
بعد از انقلاب
حضور در نمایش «مرگ یزدگرد» در سال 1385 مقدمهای بر اولین حضور سینمایی تارخ بود، اولین حضور وی در پرده نقرهای همراه بود، «مرگ یزدگرد» شروع داستان امین تارخ و سینما در سال ۱۳۶۰ بود.
او در فیلم مرگ یزدگرد در کنار بازیگرانی همچون سوسن تسلیمی ، علیرضا خمسه و بابک بیات به ایفای نقش پرداخت.
تأثیر امین تارخ بر سریال سازی ایران نیز غیر قالب انکار است، دو سریال مهم و البته درخشان آن روزهای ایران یعنی سربداران و ابوعلی سینا با نقشآفرینی وی در قامت نقش اول هر دو سریال همراه بود.
محمدعلی نجفی کارگردان سریال «سربداران» در رابطه با فرآیند انتخاب امین تارخ بهعنوان بازیگر نقش شیخ حسن در مصاحبهای گفت: خیلیها را برای این نقش تست کردیم، حتی آقای نصیریان بیژن امکانیان را معرفی کرد، آقای رهگذر امین تارخ را برای نقش محمد بیک دعوت کرد، ما و آقای تارخ در اتاقی آقای عالمی رو به ر وی هم نشسته بودیم، اتفاقی بیرون از اتاق افتاد، تارخ برگشت و بیرون از پنجره را نگاه کرد، به امین تارخ گفتم بروید به شما خبر میدهم؛ بعدازاین اتفاق وی را با توجه به ویژگیهایی که دیدم بهعنوان نقش شیخ حسن انتخاب کردیم.
داستان این سریال تاریخی به زمان تسلط مغولان بر خراسان بازمیگردد که گروهی با نام «سربداران» با رهبری شیخ حسن جوری در سبزوار علیه حکومت مغول قیام میکنند.
علی نصیریان، محمدعلی کشاورز، سوسن تسلیمی، فیروز بهجتمحمدی، جمشید لایق، افسانه بایگان، محمد ابهری، عنایتالله بخشی، عطاءالله زاهد، جهانگیر صمیمیفرد، سعید اویسی، فتحعلی اویسی،حسین محجوب، اسماعیل محرابی، محمدعلی ساربان، بهروز بقایی، علیرضا شجاعنوری، چنگیز وثوقی، آتش تقیپور، مینو ابریشمی، رضا کرمرضایی، شهرزاد کمالی، هاشم ارکان، حسین محباهری و حسین خانیبیک از دیگر بازیگران این سریال بودند که نخستین پروژهی سنگین تلویزیون پس از انقلاب محسوب میشود.
شهرت امین تارخ
امین تارخ در سال 1363 با بازی در مجموعه تلویزیونی بوعلی سینا به نویسندگی و تدوین و کارگردانی مرحوم کیهان رهگذار به ایفای نقش پرداخت و به شهرت رسید.
حضور امین تارخ در سریال «ابوعلی سینا» همواره محل الهامی برای بازیگرانی است که قصد ایفای نقش در اثری پرتره با محوریت بیوگرافی یکی از بزرگان رادارند.
داستان از کودکی ابنسینا آغاز می شود و فصول مختلف زندگی او را بهتصویر میکشد. این سریال نخستین بار از شبکه دو سیما پخش شد. فیروز بهجتمحمدی، محمد ابهری، سعید اویسی، اسماعیل محرابی، محسن سهرابی، چنگیز وثوقی، عنایت بخشی، جمشید لایق، عزتالله مقبلی، عطاءالله زاهد، حسین محباهری و سرور نجاتاللهی از دیگر بازیگران این سریال بودند.
پس از بازی در فیلمهای مرگ یزدگرد و سربداران و بوعلی سینا در سال 1365 در فیلم سینمایی چمدان با پروانه معصومی و خواهر خانمش فرخنده شادمنش همبازی شد.
دیگر حضور درخشان امین تارخ در فیلم «دلشدگان» بود، اثری که علی حاتمی کارگردان آن در رابطه با نقش تارخ در این فیلم اینگونه میگوید: «هیچکس بهجز امین تارخ نمیتوانست شیدایی «جلالالدین» جوانی پدر در فیلم مادر و شوریدگی و دلباختگی «طاهر» خواننده گروه موسیقی فیلم دلشدگان را ایفا کند. پیش از آغاز نگارش فیلمنامه این دو اثر؛ تمامی خصوصیتهای شخصیتها را که از صفات بارز در هنر بازیگری امین تارخ بود را انتخاب کردم و این دو کاراکتر را برای او به رشته تحریر درآوردم.»
امین تارخ که پیشتر در فیلم ماندگار «مادر» (۱۳۶۸) با زندهیاد علی حاتمی همکاری کرده بود، این بار در نقش اصلی فیلم او بازی کرد. تارخ در «دلشدگان» در نقش یک خوانندهی قاجاری بازی میکند که با یک گروه موسیقی برای پر کردن صفحه به فرنگ سفر میکنند.
موسیقی فیلم را حسین علیزاده ساخت و استاد محمدرضا شجریان آوازها و تصانیف فیلم را خواند، اما به تارخ اجازهی لب زدن روی صدای استاد داده نشد و از اینرو هیچکدام از نماهای آوازخوانی تارخ بسته فیلمبرداری نشد.
اکبر عبدی، جلال مقدم، فرامرز صدیقی، سعید پورصمیمی، حمید جبلی، محمدعلی کشاورز، فتحعلی اویسی، رقیه چهرهآزاد، جمشید هاشمپور، شهلا ریاحی، لیلا حاتمی، توران مهرزاد، علیاصغر گرمسیری، منصور والامقام و سرور نجاتاللهی دیگر بازیگران این واپسین فیلم علی حاتمی بودند.
بعد از تمامی این تصاویر درخشان از قاب تلویزیون سینمای ایران بار دیگر با خلیل سهرابی فیلم «پرنده کوچک خوشبختی» و یا ضدقهرمان درخشان فیلم «سرب» مسعود کیمیایی بانام دانیال شاهد حضور امین تارخ بود. حضوری که از همان روزها تا اواخر دهه نود در سینما ادامه داشت.
جدیدترین نقش او سریال آقازاده و خسوف است.
در پایان باید امین تارخ را تفکری ماندگار میان هنرمندان دانست، هنرمندی که نقشی مهم در آثار فاخر ایرانی داشته و باوجود موفقیتهای بسیار در عرصه بازیگری هیچگاه خود را جدای از مردم ندانست.
امین تارخ نمادی موفق و مهم از هنر والای بعد از انقلاب اسلامی است، بازیگری با بازی در سریالهایی چون «اغما» همراه سفرههای افطار ماه رمضان بود و بازی در سریال «آقازاده»(تارخ در این سریال نقش کاراکتری با رویکردی معنوی و دینی داشت که به شکلی شاید بتوان آن را روح انقلاب اسلامی دانست، روحی که دهه به دهه با تغییر دولتها و گفتمانها هیچ گاه از معنویت و عقلانیت دور نمانده، هرچند در سالهایی به حاشیه رانده شده یا خودآگاهانه از اقتدار و در مرکز بودن کنار گرفته است) آخرین تصاویر بهیادماندنی او مقابل دوربین است.
جدای از آثار هنری امین تارخ، مرام، رفتار و اندیشه اوست که نامش را در تاریخ هنر ایران درخشان خواهد کرد، تفکری که امروزه تبدیل به دری نایاب شده است.
درگذشت امین تارخ
تارخ در ۲۸ شهریور ۱۴۰۱ در بیمارستانی در تهران بستری شد و در ۲ مهر درگذشت. دلیل مرگ او سکته قلبی اعلام شد.
هنرمندان در مراسم یادبود امین تارخ
لیست آثار هنری امین تارخ
در ادامه بیوگرافی امین تارخ بازیگر جراحت باید بگوییم در جدولهای جداگانه میتوانید فهرست آثاری که او در آنها به هنرنمایی پرداخته است را مشاهده کنید.
سینما
سال تولید | نام فیلم | کارگردان | نقش |
---|---|---|---|
۱۳۶۰ | مرگ یزدگرد | بهرام بیضایی | |
۱۳۶۳ | سربداران | محمدعلی نجفی | |
۱۳۶۵ | چمدان | جلال مقدم | |
۱۳۶۶ | پرنده کوچک خوشبختی | پوران درخشنده | آقای سهرابی |
۱۳۶۶ | پاییزان | رسول صدرعاملی | |
۱۳۶۷ | سرب | مسعود کیمیایی | دانیال |
۱۳۶۸ | مادر | علی حاتمی | جلال الدین. جوانی پدر |
جستجوگر | محمد متوسلانی | ||
۱۳۷۰ | شقایق | مجید قاریزاده | احمد |
دلشدگان | علی حاتمی | طاهر | |
۱۳۷۱ | مجسمه | ابراهیم وحیدزاده | بهرام شیرازی |
سارا | داریوش مهرجویی | حسام | |
۱۳۷۲ | آنها هیچکس را دوست ندارند | جعفر سیمایی | |
۱۳۷۳ | آرزوی بزرگ | خسرو شجاعی | نویسنده |
۱۳۷۴ | ماه و خورشید | محمدحسین حقیقی | |
شیخ مفید | فریبرز صالح و سیروس مقدم | ||
توطئه | علی قویتن | ||
۱۳۷۶ | هفت سنگ | عبدالرضا نواب صفوی | |
قاعده بازی | |||
ساغر | سیروس الوند | ||
۱۳۷۷ | عشق + ۲ | رضا کریمی | |
۱۳۸۳ | رازها | محمدرضا اعلامی | پیام صادقی |
۱۳۸۴ | پرونده هاوانا | علیرضا رئیسیان | محسن پژمان |
پابرهنه در بهشت | بهرام توکلی | ||
۱۳۸۵ | ساعت ۲۵ | مسعود آبپرور | |
رئیس | مسعود کیمیایی | سرهنگ رضا | |
۱۳۸۸ | زمهریر | علی روئینتن | |
باغ قرمز | امیر سماواتی | ||
۱۳۹۵ | پشت دیوار سکوت | مسعود جعفری جوزانی | پدر ستاره |
بنبست وثوق | حمید کاویانی |
- به عنوان تهیهکننده
- ۱۳۷۹ – نوبت دوم
- ۱۳۸۱ – کودکانه
مجموعه تلویزیونی
سال | عنوان مجموعه | سمت | کارگردان | توضیحات |
---|---|---|---|---|
۱۴۰۰ | خسوف | بازیگر | مازیار میری | شبکه نمایش خانگی |
۱۳۹۹ | آقازاده | بازیگر | بهرنگ توفیقی | شبکه نمایش خانگی |
۱۳۹۷ | رهایم نکن | بازیگر | محمدمهدی عسگرپور | رمضان ۱۳۹۷ شبکه ۳ |
۱۳۹۶ | سایهبان | بازیگر | جمشید محمودی | زمستان ۱۳۹۶ شبکه ۲ |
۱۳۹۳ | گاهی به پشت سر نگاه کن | بازیگر | مازیار میری | رمضان ۱۳۹۴ شبکه ۲ |
۱۳۸۹ | جراحت | بازیگر | محمدمهدی عسگرپور | شبکهٔ ۳ |
۱۳۸۸ | خستهدلان | بازیگر | سیروس الوند | شبکه یک |
۱۳۸۷–۱۳۹۳ | راه شیری | بازیگر | سامان مقدم عبدالحسن برزیده مونا زندی حقیقی | شبکه دو |
۱۳۸۶ | اغما | بازیگر | سیروس مقدم | شبکه اول رمضان ۱۳۸۶ |
۱۳۸۲ | معصومیت از دست رفته | بازیگر | داود میرباقری | ۱۳۸۲ شبکه سوم |
۱۳۸۱ | سفر سبز | بازیگر | محمدحسین لطیفی | ۱۳۸۱ شبکه ۳ |
۱۳۸۰ | باران عشق | بازیگر | احمد امینی فریدون حسنپور | شبکه تهران |
۱۳۷۷–۱۳۷۶ | هفتسنگ | بازیگر | سیدعبدالرضا نوابصفوی | شبکه ۲ |
۱۳۷۳ | شیخ مفید | بازیگر | سیروس مقدم فریبرز صالح | شبکه ۲ |
۱۳۷۲–۱۳۷۱ | آپارتمان | بازیگر | اصغر هاشمی | شبکه ۱ |
۱۳۷۱ | محکمه عدالت | بازیگر | حسن هدایت | شبکه ۱ |
۱۳۶۴ | بوعلی سینا | بازیگر | کیهان رهگذار | شبکه ۲ |
۱۳۶۲–۱۳۶۰ | سربداران | بازیگر | محمدعلی نجفی | شبکه ۱ |
۱۳۵۶ | ارثیه ایرانی | بازیگر | محمود محمد یوسف | تلویزیون ملی ایران |
۱۳۵۵ | تلهتئاتر «لازارتی، ببر گراز دندان» | بازیگر | ||
۱۳۵۵–۱۳۵۴ | شهر من، شیراز | بازیگر | شاهرخ ذوالریاستین | تلویزیون ملی ایران |
برنامههای تلویزیونی
- گپ
- خندوانه
- دورهمی
تئاتر
- ۱۳۵۲ – لورنزاچیو
- ۱۳۵۲ – هنری چهارم
- ۱۳۵۴ – اتللو
- ۱۳۵۵ – لازارتی
- ۱۳۵۵ – زن نیک سچوان
- ۱۳۵۸ – مرگ یزدگرد
- ۱۳۵۸ – بکت
- ۱۳۷۲ – تنبورنواز
- ۱۳۷۶ – شاعر
دکلمه و موسیقی
- آلبوم عاشورایی «خورشید»
- آلبوم عاشورایی «سلام اولسون»
- آلبوم «صورتگر»
جوایز و افتخارات امین تارخ
جوایز و انتخابها
- جایزه بهترین بازیگر نقش اصلی مرد از جشنواره بینالمللی فیلم جاده ابریشم Silk Road (ایرلند) برای فیلم سینمایی «بنبست وثوق» به کارگردانی حمید کاویانی ۱۳۹۷
- کاندید سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد (پرونده هاوانا)
- لوح تقدیر بازیگر نقش اول مرد مجله گزارش فیلم (مجسمه) – سال ۱۳۷۲
- دوره ۱۵ جشنواره فیلم فجر (مسابقه سینمای ایران) – سال ۱۳۷۵
- دوره ۲۴ جشنواره فیلم فجر (مسابقه سینمای ایران) – سال ۱۳۸۴
- برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد (ماه و خورشید)
- برنده تندیس شبکه سوم سیما بهترین بازیگر نقش اول مرد (معصومیت از دست رفته)
- برنده تندیس حافظ مجله دنیای تصویر بهترین بازیگر نقش اول مرد (معصومیت از دست رفته)
- برنده تندیس جشنواره عاشورائیان بهترین بازیگر نقش اول (معصومیت از دست رفته)
- لوح افتخار به عنوان «هنرمند ملی» – سال ۱۳۸۷
صفحه اینستاگرام امین تارخ
امین تارخ ، از سلبریتی های فعال در اینستاگرام بوده و ظرف چند سال اخیر 168 پست به اشتراک گذاشته که بررسی اینستاگرامش، در واقع مروری است بر بیوگرافی امین تارخ و فعالیت هنری ایشان در عرصه سینما و تلویزیون. لذا برای آشنایی با سبک زندگی دیجیتالی امین تارخ و پشت صحنه فیلم ها و سریال هایی که ایشان در آن نقش آفرینی کرده است و بیوگرافی امین تارخ ، به اینستاگرامش مراجعه کنید. آدرس اینستاگرام امین تارخ @tarokh.amin میباشد و بیش از 94 هزار دنبال کننده دارد.